10 dingen die u de makelaar nooit mag vertellen (2024)

Een professionele, betrouwbare makelaar kan een enorme aanwinst voor je zijn wanneer je je huis op de markt zet. Zij kunnen via marketing meer kopers aantrekken, de woning voor je laten zien, kopers screenen op kredietwaardigheid en je helpen bij het uitonderhandelen van een bod. Uiteindelijk zien verkopers die makelaars gebruiken om hun huizen te verkopen, uiteindelijke verkoopprijzen die tot 11 procent hoger zijn dan degenen die de route "te koop door eigenaar" volgen [bron:raadsel].

Wettelijk is uw listing agent verplicht om alleen uw belangen te behartigen bij alle onderhandelingen, zodra u een overeenkomst met hem tekent. Deze verplichting heet "voogdduty" en moet voorkomen dat uw agent met kopers communiceert op een manier die uw uiteindelijke verkoopprijs in gevaar brengt. Toch is er enige persoonlijke en financiële informatie die u voor uw agent moet houden, om te voorkomen dat kopers of andere agenten lucht krijgen van het. In sommige gevallen zijn er adviezen die misschien onschuldig lijken, maar die u uiteindelijk pijn kunnen doen als het gaat om de verkoop van uw huis. Lees verder om erachter te komen wanneer u uw mond moet houden wanneer u met uw makelaar werkt.

Advertentie

Inhoud

 1. U neemt geen genoegen met een lagere prijs
 2. Breng me alleen serieuze aanbiedingen
 3. Laat mijn huis niet zien tenzij ik beschikbaar ben
 4. Je hebt alle tijd van de wereld om te verkopen
 5. U verkoopt de woning vanwege een scheiding
 6. U moet verkopen vanwege financiële problemen
 7. U gaat verhuizen vanwege een ernstige ziekte
 8. Er vond een overlijden plaats op het terrein
 9. U bent geïnteresseerd in een bepaald type koper
 10. Alles -- Voordat u een overeenkomst hebt ondertekend

10: U neemt geen genoegen met een lagere prijs

10 dingen die u de makelaar nooit mag vertellen (2)

Noteringsmakelaars proberen uw huis tegen een eerlijke marktwaarde te verkopen. Het lijkt misschien logisch om een ​​aanbiedingsprijs voor uw woning vast te stellen op basis van een belasting- of herfinancieringstaxatie, of om een ​​prijs vast te stellen die u na afsluitingskosten een bepaald bedrag oplevert. Vooral in een kopersmarkt is het echter niet altijd realistisch om uw ideale prijs te verwachten. Een makelaar vertellen dat u alleen voor uw droomprijs verkoopt, kan verschillende negatieve gevolgen hebben. De agent kan weigeren uw bedrijf over te nemen als hij vindt dat u te onrealistisch bent over de markt. Als een makelaar uw aanbiedingsprijs accepteert, verspilt hij alleen maar uw tijd. Huizen die boven de markt zijn geprijsd, blijven vaak veel langer op de markt, en hoe langer een huis op de markt staat, hoe lager de verkoopprijs. Zelfs als een makelaar probeert zijn of haar best bij u te doen en zich aan uw aanbiedingsprijs te houden, zullen kopers alleen maar worden afgeschrikt. Het is beter om het advies van uw agent te volgen over wat de markt zal dragen.

Advertentie

9: Breng me alleen serieuze aanbiedingen

Een noteringsagent die zijn wettelijke en ethische plicht naleeft, houdt u op de hoogte van alle aanbiedingen die u ontvangt. Als u de makelaar echter vertelt dat u geen aanbiedingen onder een bepaalde prijs wilt horen, kan hij of zij een koper vertellen dat u niet geïnteresseerd bent. Het is een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat de makelaar weet dat u elk bod wilt horen dat hij ontvangt, hoe klein ook. U moet er zelfs op staan ​​alle aanbiedingen te horen in de taal van uw aanbiedingsovereenkomst. Gewetenloze agenten die een hogere commissie willen, vertellen u misschien niet over een laag bod en wachten in plaats daarvan op een beter bod. Zelfs een betrouwbare makelaar zou kunnen denken dat hij in uw belang handelt en niet de moeite neemt om u een laag bod uit te brengen [bron:Slim geld]. Vooral in een kopersmarkt kunnen aanbiedingen die in eerste instantie laag lijken, acceptabel worden door middel van onderhandelingen en tegenaanbiedingen. Zelfs als u uiteindelijk die lage aanbiedingen afwijst, moet u erover horen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen over de vraag of u uw aanbiedingsprijs moet verlagen.

Advertentie

8: Laat mijn huis niet zien tenzij ik beschikbaar ben

Het idee dat vreemden je ondergoedlades openen of hun modderige voeten over je witte tapijt slepen, kan te stressvol zijn om over na te denken. De drang om bij elke opendeurdag en elke bezichtiging aanwezig te zijn, is een natuurlijke. Maar probeer het onder controle te houden. Kopers kunnen zich ongemakkelijk voelen als de verkoper naast hen staat terwijl ze naar een huis kijken. Ze zijn misschien te verlegen om de vragen te stellen die ze echt hebben terwijl jij daar staat. Dus in plaats van uw makelaar te verbieden het huis zonder u te laten zien, is het beter om te verdwalen wanneer potentiële kopers geïnteresseerd zijn om het te zien. Dit kan gekwetste gevoelens van uw kant en ongemak van browsers voorkomen. Wees klaar om een ​​boodschap te doen of uit eten te gaan als een agent belt met een perspectief.

Advertentie

7: Je hebt alle tijd van de wereld om te verkopen

Het is een feit op de vastgoedmarkt dat hoe langer een woning te koop staat, hoe lager de uiteindelijke verkoopprijs voor die woning uiteindelijk zal zijn. De reden is eenvoudig vraag en aanbod. Als de vraag naar uw woning groot is, trekt deze snel een groot aantal kopers aan. Die kopers zullen elkaar moeten overbieden om het recht te winnen om uw huis te kopen, waardoor de prijs omhoog gaat. Als de vraag laag is, kost het meer werk om kopers aan te trekken en moet u vaak genoegen nemen met uw initiële prijs, of de prijs verlagen om kopers aan te trekken. Als u uw makelaar vertelt dat u genoeg tijd heeft om uw huis te verkopen, kunnen zij dat als toestemming beschouwen om hun inspanningen op een laag pitje te zetten en zich te concentreren op hun andere aanbiedingen. Zonder dat hun marketingspier voor u werkt, is de kans veel kleiner dat u die snellere, hogere verkoop maakt. In feite zou uw initiële aanbiedingsovereenkomst met een makelaar maximaal drie maanden mogen duren. Als u na die periode nog geen verkoop heeft gedaan, kunt u de overeenkomst verlengen of een andere makelaar zoeken.

Advertentie

6: U verkoopt de woning vanwege een scheiding

10 dingen die u de makelaar nooit mag vertellen (3)

Het is het soort dingen dat gemakkelijk in een informeel gesprek met een makelaar kan worden losgelaten: "Oh, mijn man en ik gaan scheiden, dus we moeten het huis verkopen." Het lijkt misschien volkomen onschuldig, maar wanneer kopers een huiseigenaar zien als wanhopig om te verkopen, proberen ze vaak te profiteren door biedingen te doen die ver onder de vraagprijs liggen. De hoop is dat je het accepteert, want je moet zo snel mogelijk het huis uit. Een noteringsagent kan het onderwerp onschuldig ter sprake brengen tijdens een open huis, tijdens een show of zelfs als roddels tussen kantoren met andere agenten. Het lijkt misschien ook onschadelijk voor de makelaar, maar als het bekend wordt onder potentiële kopers, kan dit de uiteindelijke prijs van uw huis ernstig verlagen.

Advertentie

5: U moet verkopen vanwege financiële problemen

10 dingen die u de makelaar nooit mag vertellen (4)

Het is nooit een goed idee om kopers en andere makelaars te laten weten dat u wanhopig een huis wilt verkopen. Meestal ontvangt u lagere aanbiedingen en een lagere uiteindelijke verkoopprijs als kopers denken dat ze van u kunnen profiteren. Het is dus beter om de makelaar niet te vertellen of u verkoopt omdat u uw baan bent kwijtgeraakt of andere financiële problemen heeft. Sommige makelaars kunnen in de verleiding komen om uw huis te adverteren als aangeboden door een "gemotiveerde verkoper, "een signaal dat de verkoper een bod onder de markt zal accepteren [bron:Evans]. U zult waarschijnlijk betere resultaten behalen als u financiële problemen voor uzelf houdt, zodat kopers niet proberen misbruik te maken van uw situatie. Het delen van financiële problemen voordat u een noteringsovereenkomst ondertekent, kan ook een bekwame makelaar afschrikken die een goede slotkoers kan veiligstellen. Ze zijn misschien bang dat u in de verleiding zou kunnen komen om hen op borgtocht te betalen om geld te besparen op een commissie.

Advertentie

4: U gaat verhuizen vanwege een ernstige ziekte

Net als bij andere rampen waarbij huiseigenaren zo snel mogelijk moeten verhuizen, is het in het belang van de verkoper om nieuws over een ernstige ziekte voor kopers achter te houden. Zelfs als een makelaar gevoelig is voor uw situatie, kan hij te veel urgentie tonen om te verkopen in advertenties, advertenties en tijdens vertoningen en open huizen. Het is het beste om de aanbieding te benaderen zoals u gewoonlijk zou doen, om ervoor te zorgen dat u de beste prijs kunt krijgen. Als het gaat om het ondertekenen van een aanbiedingsovereenkomst, dring dan niet aan op een kortere contractduur, ondanks uw urgente situatie. Hoewel u de makelaar misschien maar één maand de tijd wilt geven om uw huis te verkopen voordat u de overeenkomst beëindigt, denken de meeste makelaars dat dit hen niet lang genoeg geeft om realistisch te verkopen.

Advertentie

3: Er vond een overlijden plaats op het terrein

Veel staten eisen dat huiseigenaren voorafgaand aan de sluiting alle materiële informatie over een huis aan een koper bekendmaken. Materiële informatie omvat schade aan het huis en reparaties uit het verleden die van invloed zijn op de uiteindelijke verkoopprijs. Aangezien u wettelijk verplicht bent om de koper uiteindelijk op de hoogte te stellen van die onthullingen, heeft het geen zin om dit voor uw makelaar te houden. Informatie zoals een overlijden op uw eigendom is echter een ander verhaal.

Juridisch kunnen uw opties beperkt zijn in het al dan niet melden van een overlijden aan de koper, en bij uitbreiding aan de noteringsagent. Sommige staten eisen dat sterfgevallen onder bepaalde voorwaarden worden bekendgemaakt, net als materiële schade. In Texas hoeft u bijvoorbeeld alleen een overlijden te melden als dit gebeurt vanwege de veiligheid van het huis. In Californië moet een overlijden binnen drie jaar worden bekendgemaakt. Sommige staten eisen dat gruwelijke sterfgevallen die de krantenkoppen haalden, openbaar worden gemaakt, en sommige staten verbieden dat sterfgevallen als gevolg van aids openbaar worden gemaakt, als onderdeel van antidiscriminatiewetten. Als u niet wettelijk verplicht bent om een ​​overlijden bekend te maken, kunt u door de informatie voor uzelf te houden voorkomen dat de noteringsagent uitglijdt en het aan kopers vertelt. U moet echter ook contact opnemen met een advocaat om er zeker van te zijn dat dit in uw specifieke staat geen aansprakelijkheid creëert.

Advertentie

2: U bent geïnteresseerd in een bepaald type koper

10 dingen die u de makelaar nooit mag vertellen (5)

Federale wetten inzake gelijke huisvesting werden in 1968 aangenomen, in de nasleep van de burgerrechtenbeweging. Wetten zoals de Civil Rights Act van 1968 en de Federal Fair Housing Act van 1968 verbieden huurders en huizenverkopers om individuen te discrimineren vanwegerace,seks,religieen andere factoren. Hoewel het in deze tijd misschien onnodig lijkt om te waarschuwen voor discriminatie van potentiële kopers, is het voor u en uw makelaar gemakkelijker om deze wetten te overtreden dan u zou denken. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om uw agent te vertellen dat u alleen een kerkelijk gezin of een gezin met kinderen in het huis wilt hebben [bron:Carr]. Religie en gezinssamenstelling (ongeacht of een koper kinderen heeft) zijn twee van de beschermde klassen onder de federale wetgeving. Als uw agent mensen ervan probeert te weerhouden om op die gronden een bod uit te brengen volgens uw instructies, kunt u betrokken raken bij een rechtszaak over discriminatie. Andere federaal beschermde statussen zijn onder meer nationale afkomst en handicap. Sommige staten hebben nog strengere discriminatiewetten die betrekking kunnen hebben op lidmaatschap van politieke partijen, seksuele geaardheid of groepen mensen waarvan u denkt dat uw agent ze zou kunnen verwijderen bij een standaard achtergrondonderzoek, zoals veroordeelde misdadigers en mensen die openbare hulp ontvangen.

Advertentie

1: Alles -- Voordat u een overeenkomst hebt ondertekend

10 dingen die u de makelaar nooit mag vertellen (6)

Bij uw eerste zoektocht naar een makelaar zult u gesprekken voeren met een grote verscheidenheid aan makelaars voordat u kiest voor degene die het beste bij u en uw eigendom past. U praat over de markt tijdens lokale opendeurdagen, vraagt ​​potentiële makelaars om vergelijkende marktanalyses voor uw huis te zien en misschien zelfs met vrienden of familieleden die hun onroerendgoedvergunning hebben. Tijdens dit proces moet u uiterst voorzichtig zijn met het aangaan van enige vorm van mondelinge toezegging zonder een formele noteringsovereenkomst te ondertekenen. Die schriftelijke overeenkomst beschermt uw rechten en die van de agent. Het zorgt ervoor dat ze niemand anders dan u vertegenwoordigen bij de transactie, en het verplicht u om hen een commissie te betalen nadat ze de deal hebben gesloten. Zonder die overeenkomst is het een slecht idee om te veel informatie over jezelf, je huis en je financiële situatie te delen met een aspirant-makelaar. Als u uiteindelijk geen overeenkomst met die agent ondertekent, kunnen ze informatie verspreiden onder andere agenten en potentiële kopers, wat het vermogen van uw agent om de beste deal te onderhandelen in gevaar kan brengen.

Veelgestelde vragen over makelaars

Wat is een noteringsmakelaar?

Een makelaar is een makelaar in onroerend goed die de verkoper vertegenwoordigt bij een onroerendgoedtransactie en namens hen werkt om het huis te verkopen onder een verplichting die 'fiduciaire plicht' wordt genoemd.

Wat is het verschil tussen een makelaar en een makelaar?

Een makelaar is een makelaar in onroerend goed, maar deze naam verwijst specifiek naar een makelaar die een verkoper vertegenwoordigt die zijn huis te koop aanbiedt, in plaats van een verkopende makelaar die een koper vertegenwoordigt.

Hoe verdienen listingagenten geld?

Noteringsmakelaars worden betaald door de verkoper van het huis via een commissie. Deze commissie wordt over het algemeen verdeeld tussen de makelaar en de verkopende makelaar en bedraagt ​​gemiddeld tussen de 5 en 6 procent van de uiteindelijke verkoopprijs van de woning.

Is het beter om een ​​makelaar in te schakelen?

Verkopers die makelaars gebruiken om hun huizen te verkopen, zien over het algemeen de uiteindelijke verkoopprijzen die aanzienlijk hoger zijn dan degenen die de privéroute nemen. Het proces verloopt ook sneller en soepeler met de hulp van een professional.

Hoe kom je erachter wie de listing agent is?

Het is gemakkelijk om erachter te komen wie de makelaar is als u online naar onroerend goed zoekt. De meeste websites vermelden op de advertentiepagina precies wie de makelaar van een bepaald object is. U kunt ook contact opnemen met uw makelaar (de verkopende makelaar) om het hen te vragen, aangezien zij toegang hebben tot informatie waar u mogelijk niet bekend mee bent.

Veel meer informatie

gerelateerde artikelen

Meer geweldige links

 • Bakker, Pam. "5 financiële scheidingstips." Echtscheiding 360. (2 november 2010) http://www.divorce360.com/divorce-articles/law/settlement/5-financial-divorce-tips.aspx?artid=396
 • Boyd, Patricia en Lonny Coffey. "Hoe u uw huis kunt kopen en verkopen zonder opgelicht te worden." Dearborn financiële uitgeverij. 2000.
 • Carr, M. Anthony. "Eerlijke huisvesting meer dan alleen huidskleur." 27 april 2007. (9 november 2010) http://realtytimes.com/rtpages/20070427_fairhousing.htm
 • Davis, Sid. "Een overlevingsgids voor het verkopen van een huis." Amerikaanse managementvereniging. 2005.
 • Evans, Blanche. "Gemotiveerde verkopers mogen geen leed tonen aan kopers." Vastgoed tijden. 8 juni 2007. (4 november 2010). http://realtytimes.com/rtpages/20070608_motivatedseller.htm
 • Heuvel, Carla. "Verkopers: laat emoties niet regeren." Vastgoed tijden. (8 november 2010). http://realtytimes.com/rtpages/20101111_emotions.htm
 • Lank, Edith en Dena Love. "De kit van de huisverkoper." Dearborn financiële uitgeverij. 2001.
 • Vastgoedcommissie van North Carolina. "Werken met makelaars in onroerend goed. (4 november 2010) http://www.ncrec.state.nc.us/publications-bulletins/WorkingWith.html
 • Raadsel, Laura. "Verkoop nu uw huis." Atlantische uitgeverij. 2010.
 • Slim geld. "10 dingen die uw makelaar u niet zal vertellen." Yahoo! Financiën. (3 november 2010) http://finance.yahoo.com/education/real_estate/article/101456/10_Things_Your_Real_Estate_Broker_Wont_Tell_You
 • Stephens, George en Charles Jacobus. "Moord openbaar maken, verwijzingskosten." Texas Onroerend Goed. 3 juli 2006. (3 november 2010) http://www.texasrealestate.com/web/1/11/more/George070306.cfm
 • Tyson, Eric en Ray Brown. "Huis verkopen voor Dummies." Wiley Publishing. 2002.
 • Weissman, Marc S. "Openbaarmaking met betrekking tot de dood." Weiss & Weissman. 1996. (2 november 2010) http://www.wwlaw.com/death.htm
 • Wolfson, Judi en Elaine Shreiber. "Wat verkopers nooit tegen kopers mogen zeggen." Vastgoed tijden. 24 juli 1998. (8 november 2010) http://realtytimes.com/rtpages/19980724_neversay.htm
 • Zeller, Dirk. "Juiste noteringsprijsstrategieën voor elke markt." Vastgoed tijden. 9 april 2010. (9 november 2010) http://realtytimes.com/rtpages/20100409_pricing.htm

Noem dit!

Kopieer/plak de volgende tekst om dit HowStuffWorks.com-artikel correct te citeren:

Citaat

10 dingen die u de makelaar nooit mag vertellen (2024)

FAQs

Hoe vaak mag je een huis bezichtigen? ›

Probeer altijd twee keer te kijken in een huis. Bij een tweede bezichtiging zie je meer. Op plekken waar de woningmarkt onder druk staat, denk aan steden als Amsterdam en Utrecht, moet je echter snel schakelen. Een tweede bezichtiging komt daar dan ook weinig voor en mensen brengen na één bezichtiging een bod uit.

Wat moet je vragen aan een makelaar? ›

Vraag de verkoper of verkopend makelaar op de man af hoe de buurt eigenlijk is om in te wonen. Is het een aanrader of vindt de verkoper dat er wel minpunten zijn? Let op, wat voor hem of haar minder prettig is kan voor jou juist een verademing zijn. Vraag dus altijd door naar de reden achter een mening.

Waar moet je op letten bij een bezichtiging van een huis? ›

Huis bezichtigen: 10 tips
 • Tip 1: Maak een checklist. ...
 • Tip 2: Kijk zelf goed rond. ...
 • Tip 3: Maak foto's. ...
 • Tip 4: Bekijk wat er mogelijk is met de ruimte. ...
 • Tip 5: Check de staat van het schilderwerk en de kozijnen. ...
 • Tip 6: Vergeet je onderzoeksplicht niet. ...
 • Tip 7: Bekijk de apparaten. ...
 • Tip 8: Check het energielabel.

Wat moet je vragen bij een bezichtiging appartement? ›

Stel deze 10 vragen tijdens een bezichtiging
 • Wat is de score van het EPC? ...
 • Zijn alle attesten in orde? ...
 • Bij een appartement: welke zijn de gemeenschappelijke kosten? ...
 • Hoelang staat de woning te koop? ...
 • Waarom staat de woning te koop? ...
 • Zijn er verborgen gebreken? ...
 • Waar komt de zon op? ...
 • Hoe zijn de buren/is de buurt?
Mar 23, 2023

Kun je op een huis bieden zonder bezichtiging? ›

Naast overbieden komt ook blind bieden op een huis wel eens voor. Blind bieden houdt in dat je een bod op een huis doet zonder dat je het hebt bezichtigd. Bijvoorbeeld om andere kopers voor te zijn of omdat je niet meer kunt bezichtigen.

Hoeveel bezichtigingen is normaal? ›

In 2021 lag het gemiddelde op ruim 13 bezichtigingen per te koop staand huis.

Hoe onderhandel je met een makelaar? ›

Zorg dat je goed de onderhandeling over de woning in gaat met onderstaande tips.
 1. Laat je adviseren over de mogelijkheden. ...
 2. Bekijk het prijsverleden. ...
 3. Neem een neutrale houding aan. ...
 4. Wees kritisch maar blijf vriendelijk. ...
 5. Straal zekerheid uit. ...
 6. Bepaal vooraf de maximum prijs. ...
 7. Houd zelf de regie.
Sep 2, 2020

Wat mag een makelaar niet doen? ›

Een makelaar mag niet met een ander in onderhandeling treden, zonder het jou te laten weten. Als de makelaar jouw voorstel afwijst of zijn tegenvoorstel intrekt, is hij vrij om met een andere bieder de onderhandelingen te starten.

Hoe kom je van een makelaar af? ›

Stel de makelaar eerst in gebreke via een aangetekende brief. Hierin geef je de makelaar een laatste kans om binnen een bepaalde termijn zijn verplichtingen alsnog na te komen. Doet hij dat niet, dan mag je na die termijn de overeenkomst ontbinden. Win eerst juridisch advies in voordat je gaat ontbinden.

Waar let je op bij een tweede bezichtiging? ›

Tijdens een tweede keer kijken kun je nog eens rustig ingaan op de praktische zaken. Trek alle ramen en deuren open om te zien of er niets klemt. Meet op hoeveel plaats er is voor jouw meubels. Ga na hoe de staat van alle ruimtes is, van zolder tot kruipruimte.

Hoe gedraag je je bij een bezichtiging? ›

Hieronder een aantal belangrijke punten op een rij.
 • Huis bezichtigen begint met goede voorbereiding. ...
 • Let op het gevoel bij binnenkomst. ...
 • Zorg dat je zelf rondkijkt tijdens de bezichtiging. ...
 • Denk aan de details. ...
 • Buitenkant van de woning. ...
 • Wees scherp op dingen die overlast kunnen veroorzaken. ...
 • Loop rond in de buurt.

Hoe lang duurt een bezichtiging van een huis? ›

Hoe lang een woning bezichtigen duurt, hangt onder andere af van de grootte van het huis en van de rondleidende makelaar. In een kleine studio heb je vanzelfsprekend eerder alles gezien dan in een groot landhuis. Over het algemeen zal een bezichtiging zo'n 20-30 minuten duren.

Hoe bereid je je voor op een bezichtiging? ›

Voordat je de bezichtiging plant kun je al een aantal zaken ondernemen om je verder te verdiepen in het huis en de omgeving.
 • Bekijk de omgeving en/of de buurt waarin het huis staat dat je gaat bezichtigen. ...
 • Kijk goed naar de ligging. ...
 • Bezichtig bij voorkeur overdag en maak foto's. ...
 • Neem de tijd en bekijk alles grondig.

Is bezichtiging verplicht? ›

Wat zegt de wet? In de wet is bij de invoering van het nieuwe huurrecht de regel opgenomen dat uw huurder bij verkoop of verhuur van de woning of het bedrijfspand, aan belangstellenden gelegenheid moet geven tot bezichtiging. Dit staat in artikel 7:223 BW.

Hoe voorbereiden op bezichtiging? ›

Tips voor tijdens de bezichtiging
 1. Maak foto's. ...
 2. Maak aantekeningen. ...
 3. Check of de vloeren recht zijn. ...
 4. Negeer de inrichting en alle bijbehorende meubels. ...
 5. Controleer of het schilderwerk en de kozijnen in goede staat zijn. ...
 6. Wees niet bang om vragen te stellen. ...
 7. Maak kennis met de buren. ...
 8. Wees respectvol.

Hoe vaak bezichtigen? ›

Het hangt van de woning af of je nog een keer kunt bezichtigen. Hoe meer andere partijen geïnteresseerd zijn, hoe minder groot de kans is dat jij nog een keer mag langskomen. Bij populaire woningen wordt er nu eenmaal al snel een bod gedaan na de eerste bezichtigingsronde.

Kan je zomaar een huis bezichtigen? ›

Bij een bezichtiging mag je in principe het hele huis bekijken: van zolder tot kruipruimte. Mocht de verkoper je geen toegang geven tot bepaalde ruimtes, dan is dat misschien een signaal dat er iets aan de hand is. Vraag door als de verkoper geen duidelijke reden geeft, je hebt als koper namelijk een onderzoeksplicht.

Hoeveel huizen gemiddeld bezichtigen? ›

Het aantal bezichtigingen per verkochte woning is dit jaar hoger dan ooit. Tot nog toe vinden er in 2021 gemiddeld ruim dertien bezichtigingen per te koop staand huis plaats. In 2020 was dat nog iets minder dan tien.

Hoe lang na bezichtiging een bod? ›

Een bod doen aan het einde van een kijkdag kan succesvol zijn. Als dat bod veel zekerheid biedt (weinig voorwaarden en aankoopmakelaar dragen hieraan bij), dan zou het huis aan het einde van de dag zomaar eens van jou kunnen zijn. Het betreft hier je beste bod. Zorg dat je dan wel een eindtijd opneemt in je voorstel.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6446

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.