Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (2023)

Invoering

Wanneer we het hebben over het Midden-Oosten en de bredere MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika), neemt de Golf (zoals deze soms wordt genoemd) een centrale plaats in. De regio beslaat bijna het hele Arabische schiereiland en is rijk aan geschiedenis, cultuur en tradities.

De Golf is de meest ontwikkelde regio in het Midden-Oosten en bloeit met elk aspect van moderne ontwikkeling dat je in elk ander ontwikkeld deel van de wereld kunt vinden.

Waar je ook vandaan komt, een bezoek aan een of meer landen in de Golfregio zou op je verlanglijstje moeten staan ​​en ik zal je in dit bericht laten zien waarom.

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (1)

De Golfregio

Geografisch omvat de Golfregio de regio's op het Arabisch Schiereiland grenzend aan de Perzische Golf. In dit artikel gebruik ik de term Golfregio om te verwijzen naar de regio die de zes (6) lidstaten van de Gulf Cooperation Council (GCC) omvat, waaronder Saoedi-Arabië, Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Qatar, Koeweit en Oman. Ze worden samen ook wel de Golfstaten genoemd en de regio wordt ook wel de Arabische Golf genoemd.

De landen in de Golf (de Arabische Golf) delen dezelfde geschiedenis en hebben vergelijkbare culturen en tradities. Saoedi-Arabië is het grootste (qua landmassa en bevolking) in de Golfregio, terwijl Bahrein het kleinste is qua omvang en bevolking en het is ook het enige eilandland in de regio.

Een van de dingen waar de Golfregio om bekend staat, is de olieproductie - het gebied herbergt ongeveer tweederde van 's werelds oliereserve. De mensen in de Golfregio zijn overwegend Arabieren!

De regio beslaat ongeveer 2.673.108 vierkante kilometer (1.032.093 vierkante mijl) en wordt bewoond door meer dan 65,5 miljoen mensen (schatting 2021).

En interessant genoeg zijn alle landen in de Golfregio monarchieën! Aangezien dit bericht geen aardrijkskundeles is, laten we het hebben over de beste dingen die de Golfregio of de Arabische Golf te bieden heeft aan bezoekende toeristen en andere soorten bezoekers.

Landen in de Arabische Golfregio

De Golfregio is een van de beste bestemmingen voor internationale expats, met name op het gebied van olie en energie, luxe shoppers, liefhebbers van avontuur en religieuze waarnemers, en is begiftigd met zowel rijkdom als tradities.

"De Golfregio is begiftigd met zowel rijkdom als tradities."

Er zijn 6 landen in de Golfregio en deze landen worden hieronder besproken op basis van hoe welvarend ze hun jaarlijkse nominale BBP als maatstaf gebruiken.

Nee.LandHoofdstadBevolking (2023)BBP (nominaal)BBP (per kapitaal)
1.Saoedi-ArabiëRiyad35.340.680$ 833,54 miljard$ 23.586
2.Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi9.991.083$ 358,87 miljard$ 36.285
3.KatarDoha2.930.524$ 179,57 miljard$ 61.276
4.KoeweitKoeweit Stad4.328.553$ 105,95 miljard$ 22.684
5.OmanMuscateldruif4.527.000$ 85,87 miljard$ 18.966
6.BahreinManamah1.487.000$ 38,87 miljard$ 26.139

Van alle Arabische Golfstaten is Saudi-Arabië verreweg de rijkste met een jaarlijks BBP van meer dan 830 miljard dollar. Dit wordt gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) met een nominaal BBP van ongeveer $ 350 miljard.

Hoewel geen van de Arabische Golfstaten als arm kan worden beschouwd, heeft Bahrein (het kleinste en enige eilandland in de Golf) met $ 38 miljard het minste BBP.

Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is het centrum van de Arabische wereld! Officieel bekend als het Koninkrijk Saoedi-Arabië (KSA), is het land verreweg het grootste van de Golfstaten in termen van omvang, bevolking en rijkdom.

Er zijn meer dan 35,3 miljoen inwoners in Saoedi-Arabië en het land registreert een jaarlijks BBP (nominaal) van meer dan $ 830 miljard. Saoedi-Arabië is de oorsprong en het belangrijkste religieuze centrum van de islam. Ondanks zijn religieuze betekenis is Saoedi-Arabië op de hoogte van moderne trends: mode, eten, architectuur, zaken en lifestyle!

Het land kan bogen op het produceren van een groot aantal luxe jachten en eigenaren van privéjets in de wereld.

"Saoedi-Arabië is het centrum van de Arabische wereld."

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (2)

Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

Met meer dan 9 miljoen inwoners en een jaarlijks BBP van $ 358 miljard, zijn de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) het op een na grootste en op een na rijkste land in de Golfregio.

De VAE staat als het symbool van moderne Arabische weelde. Het emiraat wordt wereldwijd erkend als een van de topcentra voor luxe shoppers en degenen die een echte luxe levensstijl willen ervaren.

Ondanks de overwegend decadente stijl en het thema van de VAE, voorziet het land nog steeds onverminderd in de behoeften van alle soorten bezoekers - zowel expats, toeristen, shoppers als zakenmensen.

En ondanks zijn sociale nadruk en betekenis als luxecentrum van wereldklasse, is de VAE veel betaalbaarder dan veel andere hoog aangeschreven landen in de wereld, zoals het VK en Frankrijk. De VAE is een goed land om te ontspannen, werken, leven en spelen.

"De VAE staat symbool voor moderne Arabische weelde... Het is een goed land om te ontspannen, werken, leven en spelen."

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (3)

Katar

Qatar (officieel de staat Qatar) bevindt zich op zijn eigen schiereiland: het schiereiland Qatar. Het land heeft een totale bevolking van meer dan 2,9 miljoen en bijna 80% van de inwoners van Qatar woont in de hoofdstad Doha, een ultramoderne stad en de economische motor van het land.

Qatar wordt over de hele wereld vooral erkend door zijn internationale mediahuis, Al Jazeera, en in 2022 wordt Qatar Airways (de nationale luchtvaartmaatschappij) bekroond met de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Qatar, hoewel een relatief klein land in de Golf (qua oppervlakte van het land), was in zijn eentje gastheer van de FIFA Wereldbeker 2022.

Als u op zoek bent naar een modern avontuur met een uitgebalanceerde mix van traditie, luxe en moderniteit, dan bent u in Qatar aan het juiste adres.[Externe link:10 goede redenen om Qatar dit jaar te bezoeken]

"Als je op zoek bent naar een modern avontuur met een uitgebalanceerde mix van traditie, luxe en moderniteit, dan ben je in Qatar aan het juiste adres."

(Video) TOP 10 CITIES TO VISIT IN THE ARABIAN | PENINSULA | 20

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (4)

Koeweit

Koeweit, een land met witte zandstranden en blauwe wateren, gelegen aan de bovenkant van de Arabische Golf (de Golfregio), is een van de rijkste landen ter wereld (per hoofd van de bevolking).

De Koeweitse dinar is al meerdere jaren op rij de hoogst gewaardeerde valuta ter wereld. Dit maakt Koeweit een van de meest gewilde landen voor internationale expats, vooral op het gebied van onderwijs, financiën en olie- en energiegerelateerde gebieden.

Koeweit is rijk aan olie en geld! De bevolking van Koeweit bedraagt ​​iets meer dan 4,3 miljoen mensen in 2023 en het heeft een jaarlijks BBP (nominaal) van ongeveer $ 105,9 miljard.

Cultuur en tradities worden sterk gehandhaafd in Koeweit te midden van zijn matig ontwikkelde economie. Een van de meest prominente dingen waar Koeweit om bekend staat, is de theatercultuur.

Het land heeft een goed ingeburgerd systeem voor zijn theatertraditie van eigen bodem. Als je het beste van traditioneel Arabisch theater/theatervoorstellingen wilt meemaken, dan is Koeweit de plek om naartoe te gaan.

En afgezien van theater en zijn goed bewaard gebleven Arabische cultuur, is Koeweit een land van serene stranden, luxe hotels, geweldige landschappen, moderne en traditionele marktplaatsen en historische bezienswaardigheden.

"Koeweit is rijk aan olie en geld."

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (5)

Oman

Oman (officieel het Sultanaat van Oman), een land met meer dan 4,5 miljoen inwoners, ligt aan de monding van de Perzische Golf aan de zuidoostkust van het Arabische schiereiland.

Volgens Nationsonline.org, "Oman is beroemd om zijn oude aflaj oases irrigatiesysteem, terrasvormige boomgaarden (Jebel Akhdar), adobe forten, veel moskeeën, wadi's (stroomvalleien), dhows (traditionele Arabische zeilschepen), meteorieten en Al Said, het op twee na grootste jacht ter wereld, eigendom van de sultan.” Oman heeft een bescheiden jaarlijks nominaal BBP van $ 4,5 miljard.

Oman is een geweldige plek om getuige te zijn van enkele van de meest uitzonderlijke Arabische woestijnarchitectuur en als je Oman bezoekt, moet je enkele van de best geurende markten van het land bezoeken en winkelen voor wierook, mirre, bukhoor en traditionele Omaanse parfums.

Oman is een van de weinige landen die relatief onaangetast is door toerisme. Je kunt de stranden verkennen, het Hajar-gebergte bezoeken (vooral Jebel Shems), de Musandam-fjorden en wat woestijnplezier beleven in dit geweldige land in de Golf.

Muscat, de hoofdstad, is de thuisbasis van de Sultan Qaboos-moskee en het Royal Opera House.

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (6)

Bahrein

Het koninkrijk Bahrein (of kortweg Bahrein) is het enige eilandland in de Arabische Golf. Het is de thuisbasis van 1,48 miljoen mensen en met een jaarlijks nominaal BBP van $ 38 miljard. Bahrein staat bekend als de parel van de Golf!

Bahrein wordt erkend als de locatie van het oude Dilmun-koninkrijk dat bekend staat als een dominant handelskoninkrijk in de Golf.

Je kunt een tour boeken door de hoofdstad van het koninkrijk, Manama, de Street Foods ervaren, een wandeltocht maken door Muharraq, de lokale markten bezoeken en contact maken met de lokale bevolking.

U kunt ook gaan winkelen in een van de ultramoderne winkelcentra van Bahrein of ontspannen op het strand terwijl u geniet van de stralende zon in dit prachtige eiland aan de Arabische Golf.

“Bahrein staat bekend als de Parel van de Golf”

Toerisme in de Golfregio

De instroom van toeristen naar de Arabische Golfregio is in de loop der jaren gestaag toegenomen, waarbij veel van de Golfstaten ambitieuze doelen hebben gesteld voor het toerisme in hun respectieve landen.

De onderstaande tabel laat zien hoeveel toeristen de Arabische Golf in 2022 hebben bezocht en het totale aantal toeristen dat elk van de Golfstaten in dat jaar heeft bezocht.

Nee.LandHoofdstadTotaal aantal toeristen (2022)
1.Saoedi-ArabiëRiyad18 miljoen
2.Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi14,8 miljoen
3.BahreinManamah4,3 miljoen
4.KatarDoha2,9 miljoen
5.OmanMuscateldruif2,3 miljoen
6.KoeweitKoeweit Stad203.000
Totaal42.503.000

Volgens de Wereldhandelsorganisatie (WTO) bezochten in 2022 meer dan 40 miljoen toeristen de Golfregio.

Van de landen in de Golf is Saoedi-Arabië verreweg het meest bezochte land (volgens het totale aantal toeristen) met ruim 18 miljoen toeristen in 2022. Dit wordt op de voet gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) met meer dan 14 miljoen toeristen bezoek aan het land in 2022.

Koeweit is het minst bezochte land in de Arabische Golf met iets meer dan 200.000 toeristen in 2022.

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (7)

Beste steden in de Golfregio

In de loop der jaren is de Arabische Golf uitgegroeid tot een van de meest gewilde regio's voor ontspanning, winkelen, werk, zaken en vrije tijd.

Deze regio trekt veel reizigers en toeristen aan die het beste van de Arabische cultuur willen ervaren in een omgeving met een buitengewoon evenwicht tussen geschiedenis, cultuur en moderniteit.

De Arabische Golf is een sterke hotspot geworden voor internationale toeristen en heeft enkele van de snelst groeiende steden ter wereld.

(Video) 9 BEST Places To Visit In Saudi Arabia (& Top Things to Do) | Saudi Arabia Travel Guide

Van Manama, de hoofdstad van het eilandenrijk Bahrein tot Riyadh in Saoedi-Arabië, hier zijn enkele van de beste steden om te bezoeken in de Arabische Golf met hun respectieve 2023-bevolking.

Nee.StadLandBevolking
1.DoubaiVAE3.559.814
2.RiyadSaoedi-Arabië7.682.430
3.Abu DhabiVAE1.566.999
4.DjeddaSaoedi-Arabië4.862.941
5.DohaKatar796.947
6.Koeweit StadKoeweit3.298.000
7.MuscateldruifOman1.650.319
8.DammamSaoedi-Arabië1.329.291
9.ManamahBahrein708.882
10.SalalahOman447.521

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Dubai, de goudstad, staat bekend als een van de meest luxueuze steden ter wereld. Deze ultramoderne stad aan de kust van de Perzische Golf heeft vele wereldrecords gevestigd op het gebied van design, architectuur en het soort levensstijl dat het zijn bezoekers biedt.

Met ruim 3,5 miljoen inwoners is Dubai de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Gevuld met een futuristische skyline, het grootste winkelcentrum en pretpark ter wereld, en 's werelds enige zevensterrenhotel te midden van een grote verzameling gastvrijheid van wereldklasse, is Dubai absoluut een stad die bovenaan de lijst van elke doorgewinterde reiziger of toerist.

Dubai is de thuisbasis van de grootste collecties luxe hotels en restaurants van wereldklasse in de Golfregio.

Van geweldige stranden, verrukkelijke internationale en lokale keukens, een overvloed aan goud, sprankelende straten, luxe modewinkels en adembenemende architectuur, een bezoek aan de Arabische Golf is ongeëvenaard zonder Dubai te ervaren!

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (8)

Riyad, Saoedi-Arabië

Riyadh, bekend als de culturele hoofdstad van Saoedi-Arabië, is een van de meest conservatieve steden in de Golfregio. Het is zowel de hoofdstad als de financiële krachtpatser van het Koninkrijk Saoedi-Arabië.

Ondanks zijn conservatieve en relatief streng religieuze levensstijl, is Riyadh zeker een stad die het bezoeken waard is om een ​​compleet gevoel te krijgen en het beste van de Arabische levensstijl te ervaren.

Van geweldige traditionele gerechten, parken en historische centra tot winkelfaciliteiten en boetiekhotels, Riyadh heeft alles in huis om je de beste ervaringen te bieden die je ooit op het Arabische schiereiland zou kunnen hebben.

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (9)

Abu Dhabi, VAE

Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), bracht zijn historische en traditionele persoonlijkheid perfect in evenwicht met een modern karakter, geïllustreerd door de hoogbouw skyline en megawinkelcentra.

Bezoek het Emirates Palace, de Sheikh Zayed-moskee, de centrale markt van Abu Dhabi, Ferrari World Abu Dhabi, de Corniche en het ultra-luxe Yas-eiland om jezelf onder te dompelen in het beste van het leven dat de stad te bieden heeft.(Externe link:Ervaar Abu Dhabi, VAE]

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (10)

Jeddah, Saoedi-Arabië

Jeddah is een havenstad aan de Rode Zeekust van Saoedi-Arabië in de provincie Hejaz van het land. Het is een modern commercieel centrum en diende als opdrachtgeverpoortnaar zowel Mekka als Medina (de twee heiligste plaatsen van de islam). Hoewel religieuspoort,Jeddah is een prachtige stad en een van de minst conservatieve steden in Saoedi-Arabië.

De stad heeft een overvloed aan luxe en recreatieve voorzieningen om aan al uw bezoekbehoeften te voldoen. U kunt de oceaanzijde en de topstranden verkennen, winkelen in de Red Sea Mall of de Mall of Arabia, tot rust komen bij de King Fahd's Fountain of een rondleiding boeken door Al-Balad of de Jeddah Corniche.

In Jeddah zijn er voldoende attracties en voorzieningen om u tijdens uw verblijf huiselijk, vermaakt en opgefrist te houden.

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (11)

Doha, Qatar

Doha is een stralende en prachtige stad aan de kust van de Perzische Golf en dient als hoofdstad van Qatar.

Van een ritje op een kameel maken, zonnebaden op het strand, dineren in een van de luxe restaurants en winkelen in een van de winkelcentra van de stad tot het bezoeken van enkele van de beste historische en culturele bezienswaardigheden van de stad, Doha is absoluut een stad die je je niet kunt veroorloven. missen op de Arabische Golf.

U kunt lokale ambachten, parfums, kruiden en souvenirs kopen en communiceren met lokale handelaren op de Souq Waqif-markt, wat zich vertaalt als de "staande markt". De Souq Waqif is een van de beste plekken om de authentieke Qatarese cultuur en tradities te ervaren.

Verken de collecties van het Museum voor Islamitische Kunst (MIA), zeer gerenommeerd als gastheer van 's werelds grootste collecties Islamitische Kunst. Het museum is een architectonisch meesterwerk in MIA Park aan de waterkant van Doha.

Een bezoek aan Doha is niet compleet zonder tijd door te brengen in The Pearl Qatar - een kunstmatig eiland ten noorden van West Bay dat de top van Qatari-luxe vertegenwoordigt.

U kunt een jachtcruise boeken, winkelen in de luxe winkels, eten en dineren in een van de chique restaurants en eetgelegenheden, of gewoon uzelf onderdompelen in de luxe levensstijl van de rijken in Qatar.

Doha is net als de meeste andere Golfsteden een mix van zand, zon en water. Je kunt op zandduinavontuur gaan of een woestijnsafari maken in de Qatari-woestijn.

Andere bezienswaardigheden in Doha die echt een bezoek of verkenning waard zijn, zijn de Villaggio Mall, The Torch Tower, Katara Cultural Village, Khalifa International Tennis & Squash Stadium, Al Zubarah Fort, Aspire Park, Qatar National Museum en de Barzan Towers.

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (12)

Koeweit-Stad, Koeweit

Koeweit staat waarschijnlijk bekend als een van de meest populaire bestemmingen voor expats in het Midden-Oosten – tweederde van de bevolking van het land zijn expats! En een van de rijkste steden ter wereld is Koeweit-Stad, de hoofdstad en het administratieve annex commerciële centrum van Koeweit.

Zoals de meeste grote steden aan de Arabische Golf, wordt Koeweit-Stad ook gekenmerkt door moskeeën, torens en soeks (traditionele markten).

De Grote Moskee van Koeweit is een van de meest grandioze attracties in de stad. De Grote Moskee is een van de plaatsen die bovenaan uw bezoeklijst in Koeweit-Stad zou moeten staan ​​- hij is de hele dag open en de toegang is gratis!

(Video) 10 Best Countries To Visit In the Middle East

Koeweit-Stad heeft drie torens die boven de stad uittorenen. De torens bieden een uitstekend uitzicht op de Arabische Golf, en hoewel de toegang tot de torens niet gratis is, is de prijs relatief laag.

Gelegen aan Arabian Gulf Street, niet ver van het Seif-paleis en de Nationale Assemblee van Koeweit, is het Nationaal Museum ontworpen door Michel Ecochard (een Franse architect). Het museum herbergt het eerste planetarium in de Golfregio.

En in elke stad of gemeente in de Arabische Golf is een van de attracties die je niet mag missen de Souk!

In Koeweit-Stad is de meest prominente souk de Souk Al-Mubarakiya. Het is een van de oudste markten in Koeweit waar de geschiedenis van Koeweit de moderniteit ontmoet. In de Souk kunt u winkelen voor lokale producten, ambachten, souvenirs, fruit zoals olijven en dadels, evenals sieraden.

Enkele van de beste hotels om te verblijven in Koeweit-Stad zijn het Al Kout Beach Hotel, Four Seasons Hotel Kuwait, Marina Hotel en Swiss-Belboutique Bneid Al Gar Kuwait.

Als u op zoek bent naar een groene, weelderige ruimte om tot rust te komen in Koeweit-Stad, bezoek dan een rustgevende wandeling in Al Shaheed Park - het grootste stadspark in Koeweit![Externe link:Top 10 beste plaatsen in Koeweit om te bezoeken: Toeristische attracties]

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (13)

Muscat, Oman

Muscat ligt aan de Golf van Oman tussen bergen, woestijnen en oceanen. Muscat is een havenstad en dient als hoofdstad van Oman.

De stad staat vooral bekend om de stralende traditionele markten (soeks), geweldige visgerechten, hoogbouw ontworpen voor het woestijnterrein en winkelcentra.

In Muscat kun je een rondleiding boeken door de smetteloze Sultan Qaboos-moskee (een van de Omaanse attracties die je niet mag missen), zwemmen op het strand van Al Qurum, een wandeling maken door het stadscentrum van Muscat, een optreden bijwonen in de Royal Opera House, verken de regio Al Hajar Mountains en breng een bezoek aan de historische stad Nizwa.

U moet ook enkele traditionele Omani-gerechten proberen in het Ubhar Restaurant, Muscat, zeer gerenommeerd als een van de beste restaurants van het land.

Net als heel Oman zelf is Muscat een geweldige plek om even weg te zijn van de fonkeling en sprankeling van andere steden aan de Arabische Golf, zoals Dubai en Doha.

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (14)

Dammam, Saoedi-Arabië

Dammam is de hoofdstad van de oostelijke provincie van Saoedi-Arabië. De stad is de vijfde meest bevolkte stad in Saoedi-Arabië na Riyadh, Jeddah, Mekka en Medina.

Deze kuststad aan de Arabische Golf staat bekend om zijn spectaculaire uitzichten op de Golf, zandstranden, groene parken en prachtige waterkanten.

Boek in Dammam de Ithra Journey Tour, een rondleiding van een half uur door het prestigieuze King Abdulaziz Centre for World Culture (ook bekend als Ithra). De Ithra maakt Dammam tot een van de prominente culturele centra van Saoedi-Arabië.

Bezoek het gezinsvriendelijke Al Khobar Waterfront en omarm de elegantie van dit gebouw aan zee. Van de dansende fonteinen tot weelderige tuinen, Al Khobar heeft alles wat nodig is om een ​​gezin tijdens een verblijf verfrist te houden - kinderen kunnen spelen en volwassenen kunnen genieten van de landschappen en andere faciliteiten zoals de King Fahd Causeway en de historische watertoren.

Naast de cafés aan de oceaan (enkele van de beste in de provincie) en eetgelegenheden, kun je ook een privéboottocht maken. Overweeg ook om Half Moon Bay, Heritage Village en Dammam Corniche te bezoeken.[Externe link:Oostelijke provincie van Saoedi-Arabië: Dammam verkennen]

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (15)

Manamah, Bahrein

De hoofdstad van Bahrein, Manama, is een belangrijk symbool van cultuur en geschiedenis voor het eilandland. De stad was in het verleden het centrum van belangrijke handelsroutes en tegenwoordig is het een belangrijk financieel centrum in de Arabische Golfregio.

Verken enkele van de beste buurten van de stad, zoals Juffair, Manama City Centre en Al Hoora, en bezoek of check waarschijnlijk in bij een van de meest luxueuze hotels van Bahrein: Four Seasons Hotel Bahrain Bay, Swiss-Beisuites Admiral Juffair, The Ritz-Carlton Bahrain , en het Vida Beach Resort Marassi Al Bahrain om de beste gastvrijheid op het prachtige eiland Bahrein te ervaren.

Je moet ook de nationale en historische/traditionele bezienswaardigheden in Manama bezoeken, zoals de Qala'at al-Bahrain, het Bahrain National Museum, de Al Faith Grand Mosque, het National Theatre of Bahrain en Sheikh Isa Bin Ali House, en nog veel meer.

In Manana is het een gevoel van luxe, cultuur en rust, de perfecte vereisten voor een onvergetelijk verblijf in een eilandnatie.

"In Manana is het een gevoel van luxe, cultuur en rust, de perfecte vereisten voor een onvergetelijk verblijf in een eilandnatie."

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (16)

Salalah, Oman

Salalah is de op twee na grootste stad van Oman en de hoofdstad van de provincie Dhofal in Oman.

Het karakteristieke weelderige en groene landschap maakt de stad tot de perfecte ontsnapping uit het overwegend woestijnachtige terrein van de Arabische Golfregio. Salalah is de groene oase van de Arabische woestijn!

In Salalah is de temperatuur relatief koeler en gedijt het met natuurlijke bossen en bronnen, vooral tijdens het Khareef-seizoen - een typisch moessonseizoen aan de Arabische Golf.

Je kunt Salalah ook bezoeken tijdens het winterseizoen wanneer de temperatuur iets warmer is dan het Khareef-seizoen en genieten van het beste strandleven dat de stad te bieden heeft.

Enkele van de bezienswaardigheden in Salalah zijn de Sultan Qaboos Moskee, verbazingwekkende watervallen, Wadi Darbat, Mughsail Blowholes, het land van Frankincense (Sumhuram en Wubar Archeological Sites en het Wadi Dawkah Frankincense Park), de Zandwoestijn van Empty Quarter Oman (Rub Al Khali ), Fazayah Beach, Salalah Central Market, Salalah Gold Souk en de Al Qara Mountain Region.[Externe link:Gids: 15 beste plaatsen om te bezoeken en dingen om te doen in Salalah Oman]

“Salalah is de groene oase van de Arabische woestijn!”

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (17)

Het beste van de Golfregio

Er zijn letterlijk oneindig veel redenen waarom u de Arabische Golf zou moeten bezoeken. Van hotels en resorts van wereldklasse tot eersteklas restaurants en geweldige stranden in een zeldzame, natuurlijk uitgebalanceerde mix van zon, zand en water, de Arabische Golf is een regio voor een reiservaring die je voor altijd bijblijft.

In dit gedeelte zal ik enkele van de beste hotels en resorts, restaurants en de beste stranden in de Arabische Golfregio belichten.

Hotels en resorts

De Arabische Golf herbergt onbetwistbaar enkele van de beste en meest luxueuze hotels en resorts in het Midden-Oosten, een perfecte ontsnapping voor uw vakantie of vakantie - of om welke reden(en) u ook bezoekt.

Hier is een lijst met enkele van de beste hotels die u kunt verkennen in de Arabische Golf. Er zijn verschillende geweldige hotels in alle landen in de Golf die luxe gastvrijheid bieden aan bezoekers. Deze lijst is slechts een lijst van een paar van deze hotels die u kunt bezoeken tijdens uw rondreis of bezoek aan de regio.

Nee.Hotels en resortsPlaatsWebsite
1.Al Areen-paleis en kuuroordManamah, Bahreinhttp://www.alareenpalace.com/
2.Al Maha, een Luxury Collection Desert Resort & SpaDubai, Verenigde Arabische Emiratenhttps://www.marriott.com/en-us/hotels/dxbam-al-maha-a-luxury-collection-desert-resort-and-spa-dubai/overview/
3.Anantara Al Jabal Al Akhdar ResortLuister, Omanhttps://www.anatara.com/en/jabal-akhdar
4.Anantara Sir Bani Yas Island-resortsAbu Dhabi, VAEhttps://www.anantara.com/en/sir-bani-yas-abu-dhabi
5.Atlantis, de PalmDubai, Verenigde Arabische Emiratenhttps://www.atlantis.com/dubai
6.Bab Al Shams Desert Resort & SpaDubai, Verenigde Arabische Emiratenhttp://www.meydanhotels.com/babalshams/
7.Banana Island Resort Doha door AnantaraDoha, Qatarhttps://www.anantara.com/en/banana-island-doha
8.Burj al ArabDubai, Verenigde Arabische Emiratenhttp://www.jumeirah.com
9.Four Seasons-resort DubaiDubai, Verenigde Arabische Emiratenhttps://www.fourseasons.com/dubaijb
10.Mövenpick Hotel & ResortAl Bida'a, Koeweithttp://www.moevenpick-hotels.com
11.Qasr al Sarab-woestijnresort van AnantaraDeath Desert, Verenigde Arabische Emiratenhttps://www.anantara.com/qasr-al-sarab-abu-dhabi
12.Qasr Al Sharq, Waldorf AstoriaJeddah, Saoedi-Arabiëhttp://waldorfastoria3.hilton.com
13.Shangri-La Barr Al Jissah Resort & SpaMuscat, Omanhttp://www.shangri-la.com
14.Six Senses Zighy-baaiMuscat, Omanhttp://www.sixsenses.com
15.De Chedi MuscateldruifMuscat, Omanhttps://www.ghmhotels.com/en/chedi-muscat-oman/home/
16Het Oberoi Beach Resort, Al ZorahAjman, VAEhttps://www.oberoihotels.com/hotels-in-al-zorah-ajman/
Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (18)

Restaurants

Ongetwijfeld is de Golfregio een van de beste bestemmingen voor fijnproevers over de hele wereld. Afgezien van de traditionele Arabische keuken, is de Golfregio de thuisbasis van enkele van de beste luxe restaurants in het Midden-Oosten.

De lijst met restaurants van wereldklasse in de Arabische Golf is letterlijk eindeloos. Het is me echter gelukt om de volgende lijst samen te stellen, die enigszins is gepresenteerd om de hele regio gelijkmatig te vertegenwoordigen.

In termen van welk land in de Golf het hoogste aantal toprestaurants heeft, staat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) op nummer één, gevolgd door Saoedi-Arabië.

Hier is de lijst met toprestaurants in de Arabische Golf volgensDe 50 beste ter wereldgesponsord door S. Pellegrino & Acqua Panna en de Esquire Middle-East Online Magazine's75 beste restaurants in de Golf 2023.

Nee.RestaurantLocatie(s)
1.3 FilsDubai, Verenigde Arabische Emiraten
2.AmazonicoDubai, Verenigde Arabische Emiraten
3.Bayit Al LubanMuscat, Oman
4.BB sociaal dinerenRiyad en Dubai
5.Slager & StillAbu Dhabi, VAE
6.Cipriani DubaiAbu Dhabi, Dubai en Riyad
7.coyaAbu Dhabi, Doha, Dubai en Riyad
8.Gesneden door Wolfgang PuckDoha, Qatar & Manamah, Bahrein
9.Fusies door TalaManamah, Bahrein
10.GaiaDubai en Doha
11.HakkasanAbu Dhabi, Doha, Dubai en Riyad
12.Il Borro Toscaanse BistroDubai, Verenigde Arabische Emiraten
13.LPMAbu Dhabi, Doha, Dubai en Riyad
14.MarmerRiyad, Saoedi-Arabië
15.MiraiManamah, Bahrein
16.MyazuRiyad, Saoedi-Arabië
17.StappenDoha en Dubai
18.Het restaurant van Chedi MuscatMuscat, Oman
19.Tresind StudioDubai, Verenigde Arabische Emiraten
20.Witte RobbertKoeweit-Stad, Koeweit
21.ZumaAbu Dhabi, Doha en Dubai
Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (19)

Stranden

Als u een strandliefhebber bent, is de Arabische Golf versierd met verschillende mooie en ongerepte stranden die u op elk moment van het jaar kunt bezoeken. Veel van deze stranden zijn meestal rustig, vooral in landen als Oman, Bahrein en Koeweit.

Sommige zijn openbare stranden die gratis toegankelijk zijn voor het publiek, terwijl andere premium stranden zijn of alleen toegankelijk zijn tegen bepaalde kosten.

Hieronder vindt u enkele van de mooiste stranden die u zou moeten bezoeken in de Arabische Golf.

Nee.StrandPlaats
1.Duraz-strandBahrein
2.Emirates Palace-strandAbu Dhabi, VAE
3.Eiland strandschoenenSaoedi-Arabië
4.Ghantoot-strandDubai, Verenigde Arabische Emiraten
5.Jebel Ali-strandVAE
6.Jumeirah-strandDubai, Verenigde Arabische Emiraten
7.Katara-strandDoha, Qatar
8.Vlieger strandDubai, Verenigde Arabische Emiraten
9.Marina strandKoeweit
10.Mughsayl-strandOman
11.Qurum-strandOman
12.Ras Tanura-strandSaoedi-Arabië
13.Het strand van het Saadiyat-eilandAbu Dhabi, VAE
14.Salalah-strandSalalah, Oman
Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (20)

Kwaliteit van leven in de Arabische Golf

De Quality of Life Index die in de volgende tabel wordt gepresenteerd, is afgeleid rekening houdend met variabelen zoalskoopkracht,veiligheid,gezondheidszorg,klimaat,kosten van levensonderhoud,eigendomsprijs naar inkomen,reistijd woon-werkverkeerEnvervuilingvan/in de zes (6) Arabische Golfstaten.

De tabel laat zien welke van de Golfstaten de beste kwaliteit van leven hebben in termen van al deze variabelen.

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (21)

De levenskwaliteit in de Arabische Golf is over het algemeen goed. Alle landen in de Golfregio hebben een bovengemiddelde levenskwaliteit, waarbij Oman de hoogste levenskwaliteit heeft (184,91), gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) (175,62).

Oman, VAE en Qatar worden beschouwd als landen met eenHeel hooglevenskwaliteit, terwijl wordt opgemerkt dat Bahrein en Saoedi-Arabië eenHoogkwaliteit van leven en Koeweit isGematigdbij een Quality of Life Index van 121,71.

Als reiziger of toerist in de Arabische Golfregio helpen deze indices u een beter begrip te krijgen van wat voor soort leven (kwaliteit van leven) u kunt verwachten in een van de Arabische Golfstaten.

Afgezien van deze statistieken, verschillen de regels en voorschriften die internationale reizen naar elk van de Arabische Golfstaten begeleiden, net zoals levensstijl en levensonderhoud tussen de landen ook relatief variëren.

Sommige landen hebben zeer strenge regels voor bezoekers (bijv. Koeweit) en andere hebben relatief soepele regels (bijv. VAE, Qatar en Oman).

Het beste van de Arabische Golfregio - landen, steden en attracties! En waarom u zou moeten bezoeken? - Plaatsen en fortuin (22)

Samenvatten

Samenvattend: de Arabische Golfregio is waarschijnlijk de beste regio in het hele Midden-Oosten waar u een perfecte mix kunt ervaren van;

  1. Luxe (hotels, resorts, winkelcentra en restaurants)
  2. Cultuur (eten, soeks, moskeeën, historische bezienswaardigheden en musea)
  3. Sands (woestijnpret – safari, valkerij, woestijnhotels, sandboarden en kameelrijden)
  4. Water (stranden & waterpret – zonnebaden, zwemmen, jetskiën & jachtcruises)
  5. Rust (van natuurlijke en kunstmatige eilanden, stille en serene stranden tot weelderige en groene parken), en
  6. Adembenemende architectuur (modern en traditioneel)

Conclusie

Van het kleine eiland Bahrein tot het megagrote koninkrijk Saoedi-Arabië, de Golfregio is een must voor elke reiziger, toerist of zelfs zakenreiziger die op zoek is naar het beste van gastvrijheid, recreatie, culinair, plezier en weelde te midden van een altijd bloeiende millennials-oude cultuur en tradities.

De Arabische Golfregio is niet alleen van historisch en religieus belang, het wemelt er van vriendelijke en hartelijke mensen en bloeit met "top-of-the-world" ontwikkeling die je zelf moet ervaren om hun bestaan ​​echt te erkennen.

Dubai, een van 's werelds luxe hoofdsteden en Muscat, een bloeiende, heldere woestijnstad, waar je ook gaat aan de Arabische Golf, is gevuld met wonderen die ervoor zorgen dat je blijft vragen om meer te ontdekken.

Alsjeblieftdeeldit bericht op je favoriete social media-handvat.

FAQs

Wat is beter Abu Dhabi of Dubai? ›

In Dubai is vrijwel alles modern en nieuw, omdat de stad pas recent in opkomst is. Abu Dhabi is een stuk ouder en heeft een langere geschiedenis. Hierdoor vind je hier meer oude gebouwen, moskeeën en andere historische bezienswaardigheden. Welke van de twee steden leuker is, is dus vooral een persoonlijke keuze.

Wat is de betekenis van Abu Dhabi? ›

Abu Dhabi, dat 'Land van de Gazelle' betekent in het Arabisch, is het grootste en rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten.

Wat mag wel en niet in Dubai? ›

De volgende dingen moet je gewoonweg niet doen in Dubai omdat ze strafbaar en/of ongepast en/of beledigend zijn: Drugs invoeren, bezitten, verhandelen, kopen of gebruiken. Hierop staan zeer hoge straffen. Betrapt worden op een klein restantje softdrugs in je kleding is al voldoende om in de gevangenis terecht te komen.

Waarom gaat iedereen naar Dubai? ›

Als je een bijzondere stedentrip zoekt, ben je bij Dubai wel aan het juiste adres. Ze doen er alles aan om toerisme aan te trekken en bouwen de meeste bizarre dingen. Zo heb je er het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa (828 meter hoog). Zeker een aanrader om naar binnen te gaan.

Kun je alcohol drinken in Abu Dhabi? ›

Hoewel de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is, kun je als toerist wel alcohol drinken in Abu Dhabi. Dit emiraat behoort net als Dubai tot de meer liberale emiraten. Drinken in het openbaar, openbare dronkenschap en ieder spoor van alcohol achter het stuur zijn verboden.

Is Dubai en Abu Dhabi hetzelfde? ›

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Arabische Emiraten, maar toch minder bekend dan Dubai. De stad is ook een stuk kleiner dan Dubai, maar groeit in rap tempo. De belangrijkste man in Abu Dhabi, sjeik Khalifa bin Zayed, heeft als doel om Abu Dhabi op de kaart te zetten als toeristische bestemming.

Heb je vaccinatie nodig voor Abu Dhabi? ›

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Abu Dhabi: DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio) Hepatitis A vaccinatie. BMR-vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer u geen mazelen heeft gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)

Wat maakt Dubai aantrekkelijk? ›

Als je een bijzondere stedentrip zoekt, ben je bij Dubai aan het juiste adres. Ze doen er alles aan om toerisme aan te trekken en bouwen de meeste bizarre dingen. Zo heb je er het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa (828 meter hoog). Zeker een aanrader om naar binnen te gaan.

Is er een woestijn in Dubai? ›

Dubai is een stad die volledig in de woestijn is opgebouwd tot wat het vandaag de dag is geworden. Ooit was het een vissersdorpje, maar tegenwoordig vind je er de meest luxe en bijzondere gebouwen.

Waarom is Dubai zo beroemd? ›

Dubai is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot wereldstad doordat de enorme groei die de stad mee heeft gemaakt en met verschillende bijzondere bouwwerken zoals de Burj Al Arab en Burj Khalifa in de schijnwerpers, om daarmee het toerisme te bevorderen.

Hoe noem je iemand die in Dubai woont? ›

De inwoners van Dubai zijn in twee groepen onder te verdelen: Emirati: de officiële inwoners van Dubai. Expats: buitenlandse inwoners die wonen en werken in Dubai.

Welke taal spreken ze in Abu Dhabi? ›

Verenigde Arabische Emiraten informatie
Officiële taalArabisch
HoofdstadAbu Dhabi
RegeringsvormFederatie van Emiraten
Oppervlakte83.600 km²
Inwoners9.992.083
6 more rows

Wat kost een taxi van Abu Dhabi naar Dubai? ›

Per taxi naar Abu Dhabi

De kosten voor een enkele reis met 4 personen bedragen zo rond de 60 euro. Je dient ook rekening te houden met het feit dat taxi chauffeurs vanuit Dubai alleen naar het busstation van Abu Dhabi rijden, of je moet vooraf anders hebben afgesproken.

Waarom mag je geen WhatsApp gebruiken in Dubai? ›

De VAE blokkeert bijna alle VoIP-diensten. Dit zijn diensten waarmee je via het internet kunt bellen. Deze functies zijn bij verschillende apps en programma's geblokkeerd. Je kunt vanuit de VAE dus niet meer videobellen via WhatsApp, Snapchat en Skype.

Wat draag je als vrouw in Dubai? ›

Kledingvoorschriften Dubai

Vrouwelijke toeristen zijn in Dubai niet verplicht om een hoofddoek te dragen. De kledingvoorschriften Dubai in een paar handvaten: Algemeen geldt dat te korte, doorzichtige, te strakke of te sexy kleding als aanstootgevend wordt gezien en op openbare plaatsen de schouders bedekt moeten zijn.

Waarom mag je niet filmen in Dubai? ›

De politie van Dubai roept het publiek op om geen opnames of foto's van mensen te maken zonder hun toestemming, of anderen op internet zwart te maken. De cybercrimewetgeving in de Verenigde Arabische Emiraten stelt dat he strafbaar is om iemands privacy te schenden door foto's te maken of die te publiceren.

Wat is het gemiddelde salaris in Dubai? ›

Salarissen voor in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
FunctieLocatieSalaris
Salarissen voor een Manager - 88 salarissen gemeldDubai, Verenigde Arabische EmiratenAED 28.000/mnd
Salarissen voor een Cabin Crew Member - 87 salarissen gemeldDubai, Verenigde Arabische EmiratenAED 8.000/mnd
18 more rows

Wie is de rijkste in Dubai? ›

Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoum, sinds 2006 de emir van Dubai en huidige minister-president en vicepresident van de Verenigde Arabische Emiraten, is met voorsprong het rijkste lid van de familie. Zijn persoonlijk fortuin wordt dan ook op meer dan 14 miljard euro geschat.

Welke rechten hebben vrouwen in Dubai? ›

Dubai moedigt vrouwelijke ondernemers aan

Met én zonder hoofddoek. in alle mogelijke sectoren, zelfs bij de overheid. Het is als niet-islamitische vrouw ook helemaal niet verplicht om een hoofddoek te dragen in Dubai, tenzij er een moskee of andere religieuze locatie wordt bezocht.

Kan je varken eten in Dubai? ›

In Dubai zijn zeer veel supermarkten en hypermarkten gevestigd, waarvan de meeste ook een Westers assortiment hebben. Hoewel varkensvlees verboden is voor moslims, wordt het in supermarkten in een afgezonderd gedeelte van de winkel wel verkocht. Alcohol is niet te koop.

Wat is een normale fooi in Dubai? ›

Het geven van fooien is vanzelfsprekend in Dubai. In restaurants is een fooi van 10% gebruikelijk, tenzij er in de prijs al een service charge is berekend. Taxichauffeurs verwachten geen fooi.

Kan je kraanwater in Dubai drinken? ›

Het kraanwater in Dubai is niet drinkbaar. Het is aan te raden om gebruik te maken van flessen water.

Wie is de sjeik van Dubai? ›

Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem (Arabisch: محمد بن راشد آل مكتوم) (Dubai, 15 juli 1949) is de huidige minister-president, vicepresident en minister van defensie van de Verenigde Arabische Emiraten alsmede de emir van Dubai.

Wie is de baas in Abu Dhabi? ›

Wie is Ahmed Al-Jaber? Sultan Ahmed Al-Jaber (49) is, behalve baas van de Nationale oliemaatschappij van Abu Dhabi (ADNOC-groep), ook minister van Industrie en Geavanceerde Technologie van de Verenigde Arabische Emiraten.

Hoeveel vrouwen heeft de prins van Dubai? ›

Het asielverzoek van prinses Haya houdt mogelijk verband met de eerdere vluchtpoging van prinses Latifa, een van de 23 kinderen die sjeik al-Maktoum heeft van zijn zes vrouwen.

Heb je een vaccinatie nodig voor Dubai? ›

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Dubai: DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio) Hepatitis A vaccinatie. BMR vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer u geen mazelen heeft gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)

Is het duur in Dubai? ›

Klopt het dat Dubai een dure bestemming is? Nee, Dubai is geen dure bestemming. Wel is het een vrij luxe bestemming waar je veel geld uit kunt geven in sjieke hotels, dure restaurants, exclusieve clubs en bijna onbetaalbare winkels.

Welke medicijnen mag je meenemen naar Dubai? ›

Douane
  • Gebruik je medicijnen, neem dan een Europees Medisch Paspoort mee. ...
  • Voor het meenemen van geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers), moet je een medische verklaring bij je hebben.

Wat is het verschil tussen Dubai en Abu Dhabi grap? ›

What's the difference between Dubai and Abu Dhabi? People in Dubai don't like 'The Flintstones', but people in Abu Dhabi Dooo.

Is het leven duur in Abu Dhabi? ›

Is Abu Dhabi een dure stad? De prijzen van basisproducten in Abu Dhabi zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.18 keer minder betalen om te winkelen in Abu Dhabi dan in Nederland. De gemiddelde accommodatie kost in Abu Dhabi bereik van: 18 EUR (72 AED) in Hostel tot 36 EUR (144 AED) in 3 sterren hotel.

Wat mogen vrouwen in Dubai? ›

Algemeen geldt dat te korte, doorzichtige, te strakke of te sexy kleding als aanstootgevend wordt gezien en op openbare plaatsen de schouders bedekt moeten zijn. Zwemkleding is alleen toegestaan op het strand of bij het zwembad. Topless of naakt zonnen is verboden evenals doorschijnende zwemkleding en kleine strings.

Hoe leven vrouwen in Dubai? ›

Vrouwen in de Dubai hebben een veel meer liberale levensstijl dan veel van vrouwen in andere landen uit de Golf-regio zoals Saudi-Arabië. Dat wil zeggen dat vrouwen mogen rijden, werken etc. Reizigers dienen zich er wel bewust van te zijn dat Dubai een samenleving is met traditionele, islamitische wortels.

Wat is er zo bijzonder aan Dubai? ›

Als je een bijzondere stedentrip zoekt, ben je bij Dubai aan het juiste adres. Ze doen er alles aan om toerisme aan te trekken en bouwen de meeste bizarre dingen. Zo heb je er het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa (828 meter hoog). Zeker een aanrader om naar binnen te gaan.

Hoe noem je iemand die uit Dubai komt? ›

De inwoners van Dubai zijn in twee groepen onder te verdelen: Emirati: de officiële inwoners van Dubai. Expats: buitenlandse inwoners die wonen en werken in Dubai.

Heb je uber in Dubai? ›

Reserveer vooraf een rit met Uber in Dubai

Leg je plannen vandaag nog vast door een rit met Uber in Dubai te reserveren. Vraag tot dertig dagen van tevoren een rit aan, op elk moment van de dag en op elke dag van het jaar.

Hoeveel geld mag je mee nemen naar Dubai? ›

Contant geld

Reist u buiten de EU met € 10.000 of meer? Dan moet u aangifte doen bij de Douane, zodat de Douane weet dat u het geld bij zich heeft. U hoeft bij de Douane geen belasting over het geld te betalen. Het bedrag van € 10.000 kan ook in andere valuta zijn, of goud of gouden munten.

Wat dragen vrouwen in Abu Dhabi? ›

Zo moeten vrouwen een lange broek of rok tot de enkels dragen, geen doorschijnende kleding dragen en een hoofddoek dragen. LET OP, neem zelf een hoofddoek of een grote sjaal mee welke je om je hoofd kunt binden mee aangezien hoofddoeken ter plekke niet te leen zijn.

Wat is een goed salaris in Dubai? ›

Salarissen voor in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
FunctieLocatieSalaris
Salarissen voor een Cabin Crew Member - 87 salarissen gemeldDubai, Verenigde Arabische EmiratenAED 8.000/mnd
Salarissen voor een Senior Associate - 78 salarissen gemeldDubai, Verenigde Arabische EmiratenAED 16.175/mnd
18 more rows

Kun je zomaar in Dubai gaan wonen? ›

Als u korter dan een maand in Dubai verblijft, hoeft u niet van tevoren een visum aan te vragen; visa zijn verkrijgbaar bij aankomst op de luchthaven van het emiraat. Als u echter in de VAE wilt wonen, hebt u een werkvisum nodig.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 06/10/2023

Views: 6091

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.