Hoe u in 2023 gratis vastgoedleads kunt krijgen (14 bewezen manieren) (2023)

Iedereen praat over hoe je vastgoedleads kunt krijgen. Maar sommige van die methoden zijn behoorlijk duur. Als u net begint, wilt u waarschijnlijk leads die betaalbaar of geheel gratis zijn.

Het goede nieuws is dat er eigenlijk veel effectieve en gratis strategieën voor het genereren van leads in onroerend goed zijn. Om deze gratis vastgoedleads te krijgen, hoeft u alleen maar bereid te zijn het werk te doen.

1. Netwerken en verwijzingen

Een van de meest effectieve manieren om leads te genereren is door relaties op te bouwen met andere vastgoedprofessionals en vastgoedinvesteerders bij u in de buurt. Dit kan door lid te worden van lokale verenigingen of door deel te nemen aan branche-evenementen. Maak gebruik van deze contacten om introducties te krijgen bij potentiële klanten. Doe mee en weet wie wie is in jouw omgeving en wat er speelt.

Het kost tijd om goed te worden in netwerken. En het kost tijd voordat uw leadgeneratie in onroerend goed momentum opbouwt. Als je vandaag netwerkt, ben je eigenlijk over een maand of zelfs over een jaar aan het netwerken. Maar weet dat als u consistent bent in uw netwerkinspanningen, uzullenuiteindelijk de vruchten plukken.

Hoe u in 2023 gratis vastgoedleads kunt krijgen (14 bewezen manieren) (1)

2. Sociale media en online advertenties

Dankzij de kracht van internet is het makkelijker dan ooit om een ​​groot publiek te bereiken met jouw marketingboodschap.Sociale mediaplatformszoals Facebook en Twitter zijn populaire locaties geworden voor het genereren van leads in onroerend goed. Overweeg om online advertenties weer te geven die mensen in uw omgeving targeten die geïnteresseerd zijn in het kopen of verkopen van een huis. Als makelaar in onroerend goed kunt u uw advertenties niet alleen op specifieke regio's targeten, maar ook op inkomens en levensfasen.

Als u volledig gratis vastgoedleads wilt genereren, hoeft sociale media u niets te kosten. Door eenvoudigweg regelmatig te posten, met anderen in contact te komen en verbinding te maken met uw community, kunt u uw naam onder de aandacht brengen. Houd er rekening mee dat onroerend goed lokaal is en dat internet niet specifiek op uw gemeenschap is gericht als u uw inspanningen niet wilt verspillen.

3. Open huizen

Een andere geweldige manier om leads te genereren is door open dagen in uw postcodegebied te organiseren. Dit kan een geweldige manier zijn om uw vermeldingen onder de aandacht te brengen en in contact te komen met potentiële kopers. Als je net begint, is dit het moment om contact op te nemen met andere professionals en aan te bieden open dagen voor hen te organiseren. Je bouwt zowel vertrouwen als verbindingen op.

Eenopen huisis ook een goede manier om een ​​gevoel voor de markt te krijgen. Hoe meer open dagen u bijwoont, hoe meer u een instinctief gevoel krijgt voor wanneer uw markt vooruitgaat en wanneer deze zich terugtrekt. Gebruik die kennis om uw klanten beter te helpen.

Wanneer u een open huis organiseert voor uw eigen advertentie, zorg er dan voor dat u al uw marketingmateriaal bij de hand heeft. U zult vaak merken dat u potentiële vastgoedklanten tegenkomt, zoals een potentiële koper die nog niet met een makelaar samenwerkt.

Hoe u in 2023 gratis vastgoedleads kunt krijgen (14 bewezen manieren) (2)

4. Spreken in het openbaar en workshops

Door een thought leader te worden in uw lokale vastgoedgemeenschap, kunt u zich vestigen als een expert in uw vakgebied, en dit kan u helpen meer kwaliteitsleads te genereren. Overweeg om te spreken op conferenties of community-evenementen, of om workshops aan te bieden over onderwerpen die verband houden met onroerend goed. U hoeft niet al een meesterbrein van het beste te zijn om een ​​paar ‘eerste kopers’-seminars te organiseren.

5. E-mailmarketingcampagnes

E-mailmarketing gebruikenis een geweldige manier om in contact te blijven met uw bestaande netwerk van contacten en hen op de hoogte te houden van nieuwe aanbiedingen of andere relevante informatie. U kunt e-mailsjablonen maken waarmee u eenvoudig regelmatig updates kunt verzenden en top of mind kunt blijven bij potentiële leads.

Als u wat geld wilt uitgeven, kunt u ook e-maillijsten of leads kopen. Maar dit is zelden nuttig, omdat deze lijsten verouderd zijn en omdat andere mensen ze al hebben gekocht en gebruiken. Probeer in plaats daarvan e-mails te ontvangen van mensen om u heen die geïnteresseerd zijn in een aankoop, ook al zijn ze er nu misschien nog niet klaar voor. Je weet nooit wanneer ze hun droomhuis tegenkomen.

6. Leadmagneten en contentmarketing

Het aanbieden van waardevolle inhoud op uw website of blog is een andere geweldige manier om nieuwe leads voor uw bedrijf aan te trekken. Dit kan de vorm hebben van e-boeken, whitepapers, webinars of andere inhoud die aansluit bij de behoeften en interesses van uw doelgroep.

Maar onthoud nogmaals dat onroerend goed lokaal is. U wilt een specifiek publiek bereiken, tenzij u genoeg geld heeft om een ​​wijdverspreide contentmarketingcampagne uit te voeren. Als je luxe huizen in Dallas verkoopt, concentreer je dan op die metromarkt in Dallas.

Zorg er daarnaast voor dat uw vastgoedbedrijf wordt vermeld op zaken als Facebook enGoogle Mijn Bedrijf. U wilt er op zijn minst voor zorgen dat uw bedrijf vindbaar is voor een potentiële klant.

7. Partnermarketingpartnerschappen

Een andere effectieve manier om leads voor onroerend goed te genereren is via affiliate marketingrelaties met andere bedrijven in uw omgeving, zoals hypotheekmakelaars of woninginspecteurs. Dit kan u helpen hun contactennetwerk aan te boren om nieuwe klanten te vinden die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw diensten.

Als u net begint, heeft u vaak niet veel persoonlijke vastgoedrelaties. Het gebruik van een platform of netwerken met een reeds bestaande vastgoedgemeenschap kan u helpen die relaties op te bouwen en naam te maken in uw buurt.

Hoe u in 2023 gratis vastgoedleads kunt krijgen (14 bewezen manieren) (3)

8. Verwijzingskosten of commissies

Als u samenwerkt met andere agenten of makelaars die toegang hebben tot een groot netwerk aan contacten, overweeg dan om deze aan te biedenverwijzingskosten of commissies voor leadsdie uitmonden in gesloten deals. Dit kan een effectieve manier zijn om meer leads te genereren en meer verkopen binnen uw bedrijf te realiseren.

Overweeg vooral om te netwerken met agenten die niet in uw regio kunnen werken. Als je in Dallas bent, heb je waarschijnlijk gemerkt dat veel mensen vanuit Californië komen wonen. Misschien is er een agent uit Californië die verwijzingen jouw kant op kan sturen. Op dezelfde manier heb je misschien veel opgemerktjouwverbindingen die naar Colorado verhuizen. Misschien is er een Colorado-agent waarmee u contact kunt opnemen om hen verwijzingen te bezorgen.

Verwijzingen kunnen u soms geld kosten, maar het zit in de backend; je hoeft in ieder geval niet vooraf te betalen.

9. Samenwerken met vastgoedstartups en technologiebedrijven

Er zijn een aantal opwindende nieuwe vastgoedstartups en technologiebedrijven in opkomst, en samenwerken met deze bedrijven kan een geweldige manier zijn om gratis leads voor uw bedrijf te genereren. Zoek naar mogelijkheden om samen te werken of diensten met korting aan te bieden in ruil voor verwijzingen of introducties. Soms brengen ze je kosten in rekening... maar nogmaals, het zit in de backend, zodra de deal is bemiddeld.

Een voorbeeld hiervan is hoe Better en Rocket Mortgage allebei een netwerk van makelaars in onroerend goed hebben waarnaar ze zaken verwijzen. Dit zijn geen makelaars in onroerend goed die ze in dienst hebben; het zijn geen makelaars. Het zijn makelaars in onroerend goed die zaken met hen doen, meestal zonder kosten vooraf.

10. Benut uw invloedssfeer

U beschikt waarschijnlijk al over een groot netwerk aan contacten, waaronder vrienden, familieleden en voormalige klanten. Benut deze relaties zoveel mogelijk om meer leads voor uw bedrijf te genereren. Dit kan zijn door het organiseren van open dagen of netwerkevenementen bij u in de buurt, of door simpelweg in contact te blijven met oude vrienden die mogelijk nieuwe klanten kunnen worden.

Zelfs het plaatsen van nieuwe vermeldingen op uw persoonlijke Facebook kan u uiteindelijk leads opleveren. En als uw vrienden en familieleden u al kennen en vertrouwen, is de kans groter dat ze naar u toe komen als ze een deal moeten sluiten.

11) Praat met bouwers

Woont u in een gebied met nieuwbouw, praat dan met de bouwers. Vaak zijn ze op zoek naar goede makelaars om aan hun kopers aan te bevelen. Dit kan een geweldige manier zijn om leads te krijgen.

De bouwers gaan al een tijdje op en neer. Ze zijn erg populair vanwege de hete markt; Veel mensen hebben de pogingen om een ​​huis te kopen opgegeven en hebben overwogen om te gaan bouwen. Maar nu de rente stijgt, zijn veel mensen ook op hun hoede.

Hoe dan ook, als je dit in je achterzak hebt, kun je een betere agent worden. Het is mogelijk dat het beste voor uw klanten niet is om mee te doen aan de vastgoedratrace, maar om in plaats daarvan een deal te sluiten met een bouwer.

Hoe u in 2023 gratis vastgoedleads kunt krijgen (14 bewezen manieren) (4)

12) Raak betrokken bij uw gemeenschap

Er zijn veel manieren om dit te doen, zoals vrijwilligerswerk, het coachen van een sportteam of deel uitmaken van de PTA. Als u betrokken raakt, kunt u nieuwe mensen ontmoeten, wat kan leiden tot het werven van nieuwe klanten.

Als makelaar in onroerend goed is het belangrijk om te begrijpen dat alles wat u doet in werkelijkheid een netwerkmogelijkheid is. Laat mensen weten wat je doet en hoe je ze kunt helpen. U hoeft niet de hele tijd in de “verkoopmodus” te zijn; je hoeft alleen maar open te staan ​​voor deze verbindingen. Uiteindelijk zullen ze hun vruchten afwerpen.

13) Neem contact op met FSBO's

Veel huizenverkopers hebben geen zin in het gedoe van het aanbieden van hun eigendommen. Als je een bewezen systeem hebt om met deze leads te werken, kunnen ze uiterst waardevol zijn.

Je kunt nu FSBO-huizen opzoeken op Zillow of Trulia. Een ander idee is om naar Craigslist, Facebook Marketplace en zelfs (soms) NextDoor te kijken. Je kunt door je buurt lopen en op borden letten.

Soms hebben FSBO’s een negatieve indruk van de vastgoedmarkt en willen ze helemaal niet met makelaars te maken hebben. Vaker begrijpen ze niet echt wat een agent voor hen kan doen, zijn ze geïntimideerd door het proces of zijn ze bang dat het hen te veel zou kosten. Op een persoonlijke, vriendelijke manier contact opnemen kan helpen.

14) Neem contact op met verlopen vermeldingen

Het is mogelijk dat u niet meteen klanten uit het verleden als leads kunt bereiken, maar het is de moeite waard om na een bepaalde periode contact met hen op te nemen. Verlopen aanbiedingen geven aan dat iemand heeft geprobeerd een eigendom te verkopen en gemotiveerd was om zijn eigendom te verkopen, maar dat het gewoon niet lukte.

Het is mogelijk dat er iets is gebeurd in hun levenssituatie. Misschien hebben ze hun eigendom gewoon te hoog geprijsd, of misschien had hun eigendom te veel reparaties nodig. Hoe dan ook, het is mogelijk dat u een oplossing kunt vinden.

Blijf vooral doorgaan. Er zijn tientallen strategieën beschikbaar om een ​​vastgoedprofessional in contact te brengen met leads. Maar het gaat echt om de energie die je erin steekt. Als je elke dag hard werkt, met mensen praat en verbindingen legt, krijg je die leads. Het is gewoon een kwestie van tijd.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn er veel manieren om leads binnen uw community te krijgen. Sommige daarvan zijn eenvoudig, andere zijn complex. Sommigen van hen kunnen onmiddellijk vruchten afwerpen, anderen zullen enige tijd nodig hebben. Belangrijk is dat het allemaal beproefde methoden zijn die makelaars tegenwoordig gebruiken om hun bereik te vergroten.

U hoeft niet veel geld uit te geven om leads te krijgen. Maar je moet wel de tijd nemen om mensen te bereiken en creatief te worden. Hoe meer moeite je doet, hoe meer je terugkrijgt.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik gratis vastgoedleads krijgen?

Er zijn een aantal manieren om gratis vastgoedleads te krijgen, waaronder online adverteren, socialemediamarketing, e-mailmarketing, contentmarketing en samenwerking met andere bedrijven bij u in de buurt. Netwerken is de #1 manier om leads te krijgen: zoek altijd naar mogelijkheden om verbinding te maken.

Zijn Zillow-leads gratis?

Zillow biedt een verscheidenheid aan diensten voor het genereren van leads, waaronder pay-per-click-advertenties, aanbevolen vermeldingen en contactformulieren waarmee consumenten meer informatie kunnen opvragen bij agenten. Sommige van deze leads zijn gratis, terwijl andere kosten met zich meebrengen. Als u onbewerkte leads (zonder vermeldingen) op de site wilt genereren of zoiets als de Zillow Premier Agent-service wilt gebruiken, moet u betalen. Als u een advertentie of een open huis wilt adverteren, kunt u deze gratis op de site plaatsen.

Waar kun je het beste vastgoedleads krijgen?

Het hangt af van uw regio, uw doelgroep en uw marketingbudget. Dat gezegd hebbende, vinden veel agenten online adverteren en socialemediamarketing de meest effectieve strategieën voor het genereren van leads.

Hoe u in 2023 gratis vastgoedleads kunt krijgen (14 bewezen manieren) (5)

Wilt u met mij samenwerken?

Ik heb honderden makelaars, teamleiders en makelaars in het hele land geholpen hun omzet en online aanwezigheid te vergroten en schaalbare systemen te creëren. Ik zou graag de kans krijgen om met je samen te werken.Samen, we kunnen dit jaar het beste tot nu toe maken!

Bekijk hier alle details

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 09/09/2023

Views: 6003

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.