Hoe u leads kunt krijgen in onroerend goed: 6 datagestuurde strategieƫn (2023)

De huizenmarkt bevindt zich momenteel in een enigszins volatiele toestand. (Is dat niet altijd zo? šŸ˜…) Zowel kopers als verkopers zijn op zoek naar begeleiding, kansen en richting. Dus als u zich afvraagt ā€‹ā€‹hoe u in dit klimaat leads in de vastgoedsector kunt krijgen, is dit het moment om uw waarde te laten zien en mensen te helpen slimme beslissingen te nemen.

Als u de tijd neemt om de pijnpunten en zorgen van kopers en verkopers te begrijpen, kunt u hen begeleiden en helpen hun doelen te bereiken. Maar eerst moet je ze daadwerkelijk bereiken en een verbinding tot stand brengen ā€“ en dat is waar strategieĆ«n voor leadgeneratie nuttig zijn.

Om u op weg te helpen, hebben we zes effectieve strategieĆ«n samengesteld om u te helpen bij het genereren van vastgoedleads. En ze worden allemaal ondersteund door echte gegevens ā€“ niet alleen maar anekdotische meningen of slimme tactieken die eigenlijk nooit zo goed werken als je zou willen.

Hoe krijgen de meeste makelaars leads?

Voordat we ingaan op de details van het verkrijgen van leads in onroerend goed, laten we eens kijken naar enkele statistieken die laten zien hoe makelaars kopers bereiken:

 • In de vastgoedsector is mond-tot-mondreclame enorm. Sommige47% van de koperskies een makelaar die hem persoonlijk wordt aanbevolen door een familielid, vriend of buur.
 • Als het om digitale kanalen gaat, heeft organische zoekresultaten het hoogste gemiddelde conversiepercentage3,2%.
 • 90%van de makelaars gebruikt Facebook om leads te genereren ā€“ en Instagram en LinkedIn zijn hiervoor respectievelijk de tweede en derde populairste platforms.
 • Bijna 62%van de huizenkopers die online zoeken, converteren via een telefoontje.

Makelaars in onroerend goed gebruiken dus meerdere kanalen om leads te verwerven. En hoewel traditionele methoden, zoals verwijzingen en aanbevelingen, relevant blijven, winnen digitale kanalen duidelijk ook aan hun gewicht.

6 ideeƫn om uw leadgeneratie in onroerend goed een boost te geven

Wilt u kopers in uw boeken krijgen? Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop u leads voor uw bedrijf kunt genereren.

1. Zorg voor een digitale aanwezigheid

Huizenkopers zoeken online, en zelfs als ze via telefoongesprekken converteren, beĆÆnvloedt online zoeken hun beslissing. Het is dus de moeite waard om ze te ontmoeten waar ze zich bevinden.

We zeiden ā€˜digitale aanwezigheidā€™ in plaats van ā€˜een website hebbenā€™, omdat mensen ervoor kiezen hun digitale voetafdruk op verschillende manieren achter te laten. Je zou kunnen besluiten om je kamp op te zetten op Facebook, Instagram of LinkedIn, en je publiek op deze kanalen te laten groeien. Meer dan 50% van de ondervraagde makelaars noemde sociale media zelfs alshet meest effectieve kanaalvoor het genereren van hoogwaardige leads.

ā€

Hoe u leads kunt krijgen in onroerend goed: 6 datagestuurde strategieƫn (1)

ā€

Maar hoewel groeien op sociale media effectief is, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 • Sociale media zijn eigendom van het bedrijf, maar dat is het nietjouwvastgoed. (Zie je wat we daar hebben gedaan? šŸ˜‰) Dus hoewel sociale-mediaplatforms geweldig zijn om je bereik te vergroten, moet je er ook voor zorgen dat je over een eigen platform beschikt om je publiek te bereiken, zoals een website of een e-maillijst.
 • Leads in onroerend goed gebruiken verschillende kanalen: organische zoekresultaten bieden de meeste conversiepercentages, en telefoontjes kunnen u helpen meer deals te sluiten. Beperk jezelf dus niet tot Ć©Ć©n kanaal; werk aan het vergroten van je digitale voetafdruk.

2. Gebruik inhoud om uw leads te koesteren

Hoe u leads kunt krijgen in onroerend goed: 6 datagestuurde strategieƫn (2)

We hebben vastgesteld dat een digitale aanwezigheid u kan helpen uw doelgroep te bereiken en het aantal conversies te verhogen. Maar wat gaat u gebruiken om ze te bereiken en uw aanwezigheid op te bouwen? Het antwoord: inhoud.

Of je nu je e-maillijst wilt laten groeien, je bereik op sociale media wilt vergroten of leads wilt vastleggen via organische zoekresultaten, je moet investeren in goede inhoud. En de inhoud die u produceert, moet worden afgestemd op de pijnpunten en interesses van uw publiek.

Welke problemen ondervinden kopers of huurders bij het zoeken naar een woning? Hebben ze juridische of technische vragen? Zijn ze bijvoorbeeld onzeker over hoe ze een lening kunnen afsluiten of zijn ze onzeker over hun rechten en verantwoordelijkheden?

Het begrijpen van de pijnpunten van uw publiek is de eerste stap; de tweede is het aanpakken en oplossen ervan. En content is een geweldige manier om dit te bereiken. Als u problemen ondervindt bij het vinden van de juiste woorden, kunt u altijd een van de vele gebruikenChatGPTmobiele appsom u te helpen on-the-fly inhoud te creƫren.

3. Gebruik een tool voor het genereren van leads in de vastgoedsector

Als u meer directe controle wilt over het genereren van uw leads in onroerend goed, is het gebruik van een leadgeneratietool een slimme zet. Deze tools zijn specifiek ontworpen om u te helpen leads te identificeren, te kwalificeren en te bereiken.

Zillow lanceerde bijvoorbeeld dePremier Agent-appvoor makelaars om u te helpen gekwalificeerde leads te ontdekken. De tool genereert leads van Zillow en Trulia door de interesse van een koper te registreren en deze vervolgens in contact te brengen met een makelaar (in dit geval bent u dat). U kunt vervolgens rechtstreeks telefonisch contact opnemen met de koper.

(Zoeken naarmeer vastgoedapps? Wij staan ā€‹ā€‹voor u klaar.)

Sinds73%van de kopers van onroerend goed gaat met de eerste makelaar die ze ontmoeten, het waarborgen van de eerste interactie is erg belangrijk. En daarom kan het gebruik van een leadgeneratietool zeer effectief zijn.

Hoe u leads kunt krijgen in onroerend goed: 6 datagestuurde strategieƫn (3)

4. Streef proactief naar verwijzingen

Verwijzingen spelen een grote rol bij het verkrijgen van leads in onroerend goed. In werkelijkheid,59%van de buitenlandse vastgoedleads is afkomstig van verwijzingen. Gezien hoe waardevol verwijzingen kunnen zijn, kunt u hiervan profiteren door stappen te ondernemen om uw verwijzingen proactief te vergroten. Laat het ontvangen van aanbevelingen van uw klanten niet aan het toeval over.

Hoe u leads kunt krijgen in onroerend goed: 6 datagestuurde strategieƫn (4)

ā€

Zoek naar manieren om uw relaties met eerdere klanten te onderhouden en bovenaan hun gedachten te blijven. Je zou dit kunnen doen door:

 • Door hen extra hulp te bieden bij het sluiten van de deal. Laat hen weten dat u een handje kunt helpen met eventuele boekhoudkundige of juridische zaken, en dat u een aanbeveling heeft voor een verhuisbedrijf.
 • Houd ze in uw sociale medianetwerk. Als u de eerste twee strategieĆ«n implementeert die we hebben besproken (d.w.z. het verkrijgen van een digitale aanwezigheid en het koesteren van leads met inhoud), kan het behouden van uw eerdere klanten in uw netwerk ervoor zorgen dat u top of mind blijft.

Het doel is om de eerste persoon te zijn aan wie ze denken als het tijd is om iemand een makelaar aan te bevelen.

5. Netwerk met andere professionals en bedrijven

Samenwerken met bedrijven die uw doelgroep delen, maar niet uw concurrenten zijn, is een geweldige manier waarop alle partijen hiervan kunnen profiteren. U en uw partnerbedrijven krijgen meer leads en uw klanten halen meer waarde uit vertrouwde aanbevelingen.

En onthoud: als u een makelaar in onroerend goed bent, kunt u bedrijven aanbevelen waar kopers baat bij hebbenofverkopers. Er zijn dus kansen voor beide kanten van de transactie.

Hier zijn enkele lokale bedrijven waarmee u wellicht kunt samenwerken:

 • CommerciĆ«le kredietverstrekkers:Veel kopers hebben leningen nodig om hun aankopen te kunnen doen, maar ze hebben misschien geen vaste kredietverstrekker in gedachten.
 • Tuinarchitecten:Door professionele landschapsarchitectuur te laten doen, kunnen verkopers meer kopers aantrekken.
 • Professionele schoonmakers:Want wie wil er nu verhuizen naar een huis dat niet brandschoon is?

Je kunt behoorlijk creatief zijn met de bedrijven waarmee je samenwerkt, maar het doel is hetzelfde: meer leads bereiken en echte waarde leveren.

6. Verwaarloos de traditionele strategieƫn niet

Gezien hoeveel mogelijkheden er zijn om online leads voor onroerend goed te genereren, zou u in de verleiding kunnen komen om meer traditionele manieren om leads te genereren over te slaan. Ons advies? Niet doen!

Kopers en potentiƫle kopers hebben verschillende gedragingen en voorkeuren. Terwijl sommigen misschien liever online kijken, komen anderen nog steeds regelmatig op open dagen. Negeer dus geen strategieƫn die u kunnen helpen persoonlijk leads te genereren, zoals naar open huizen gaan, evenementen bijwonen waar u kunt netwerken en zelfs van deur tot deur gaan.

En ach, potentiƫle kopers zijn overal, dus je hoeft je niet eens te beperken tot vastgoedevenementen of conferenties. Je volgende koper is misschien op een foodfestival of een concert, dus netwerk waar en wanneer je maar kunt!

Klaar om uw leadgeneratie in vastgoed een kickstart te geven?

De tijden zijn veranderd en er zijn nu veel nieuwe manieren om vastgoedleads te genereren. En hoewel traditionele methoden, zoals verwijzingen krijgen of naar open dagen gaan, nog steeds zeer effectief zijn, zijn er ook veel mogelijkheden om online leads te genereren.

U kunt een publiek op sociale media vergroten, investeren in zoekmachineoptimalisatie en zelfs speciale vastgoedapps gebruiken. En hoewel er meer opties zijn dan ooit, moet uw kernstrategie altijd gedreven worden door waarde.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated: 08/10/2023

Views: 6015

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.