Hoe u vastgoedleads kunt genereren: 6 ongebruikelijke methoden voor blijvend succes - Rechat (2023)

Inhoudsopgave:
 • Hoe u meer leads in onroerend goed kunt krijgen
 • Zet relaties op de eerste plaats
 • Denk groot, begin klein
 • Vraag om verwijzingen
 • Neem contact op met eerdere kopers
 • Neem contact op met eerdere verkopers
 • Hoe u gratis (of dichtbij) vastgoedleads kunt genereren
 • Veelgestelde vragen over het genereren van vastgoedleads

Het vinden van nieuwe leads voor uw vastgoedbedrijf is van cruciaal belang. Het is geen wonder dat het internet vol staat met handleidingen, video’s en blogposts die aan dit onderwerp zijn gewijd. En tot voor kort was leadgeneratie een beetje een enigmatisch proces.

Bel jij iedereen die je kunt, in de hoop potentiële kopers te vinden? Moet je al je familie en vrienden lastigvallen totdat iemand toegeeft dat ze elke avond terloops Zillow hebben doorzocht? Nou ja, niet helemaal. Hoewel deze je tolerantie voor afwijzing kunnen vergroten, zijn ze geen bruikbare manier om mensen te vinden die daadwerkelijk met je willen samenwerken.

Er zijn slimmeremarketingideeën voor onroerend goedbeschikbaar voor jou. Van het onderhouden van uw bestaande relaties tot het bekend worden als inhoudelijk expert: u kunt gemakkelijker gerichte leads genereren dan u zou denken. Laten we eens kijken hoe u vastgoedleads kunt genereren via zes ongebruikelijke methoden.

Hoe u vastgoedleads kunt genereren: 6 ongebruikelijke methoden voor blijvend succes - Rechat (1)

Hoe u meer leads in onroerend goed kunt krijgen

Het vinden van nieuwe mensen om mee te praten is een altijd aanwezige uitdaging in de vastgoedsector. Of u nu al tientallen jaren klanten helpt of onlangs uw licentie heeft verkregen, het garanderen van een gestage stroom leads is een uitdaging.

Als je met niets begint, is het echter moeilijker. In het begin zul je meer tijd besteden aan het opbouwen van een netwerk, omdat je niet veel verwijzingen hebt waarop je kunt vertrouwen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je het proces ethisch kunt versnellen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste techniek voor het genereren van vastgoedleads, namelijk het prioriteren van relaties.

Zet relaties op de eerste plaats

Vastgoed is in wezen een zaak van relaties. Het gaat niet om hoeveel mensen je kent, maar omde relaties die je hebtmet de mensen die je kent.

In plaats van te proberen een zo groot mogelijke lijst met contactpersonen te verzamelen, is het belangrijker om uw bestaande connecties te cultiveren. Luisteren naar mensen, open vragen stellen en ontdekken wat voor hen belangrijk is, zijn drie manieren om dit te doen. Elk van deze benaderingen neemt de druk van beide mensen weg en zorgt ervoor dat uw prospects zich openstellen.

De menselijke natuur is wederkerig, wat betekent dat hoe authentieker en transparanter je bent tegenover anderen, hoe authentieker mensen bij je zullen zijn. Realiseer je dat mensen niet op zoek zijn naar een verkoper; ze zijn op zoek naar iemand die in hun behoeften voorziet.

Dat gezegd hebbende, ken de viersoorten verkoperszodat u uw sterke punten kunt benutten. Als vastgoedprofessional kun je zowel luisteren als een oplossing bieden op het juiste moment.

Het kopen of verkopen van een huis is een aanzienlijke onderneming, en daarom willen mensen zich absoluut niet onder druk gezet voelen. Ze willen het gevoel hebben dat iemand hun behoeften begrijpt, wat jij kunt bereikenrelatie verkopen.

Hoe meer je oefent om klanten op de eerste plaats te zettentechnieken voor relatieverkoopHoe natuurlijker het wordt en hoe comfortabeler uw prospects zich voelen. Na verloop van tijd kunt u een verkoopmeester worden door elk van deHet ABC van relatieverkoop.

Denk groot, begin klein

Vastgoed biedt de vrijheid om een ​​eigen carrière te creëren. Duizenden makelaars in onroerend goed gaan elk jaar aan de slag met de ambitie om de levens van mensen te veranderen en mooi geld te verdienen.

Zulke grote kansen betekenen dat het gepast is om groots te dromen. Helaas lopen de meeste agenten daar vast.

Ongeveer 87% van de makelaars in onroerend goed faalt of geeft op binnen de eerste vijf jaar dat ze werken, wat geen mooie statistiek is. Het laat ook zien hoe belangrijk het is om te wetenhoe u uzelf als makelaar op de markt kunt brengen.

In plaats van contact op te nemen met iedereen die wil luisteren, moet u het een beetje langzamer doen. Denk na over wie je kent en waar ze zich in het leven bevinden. Kent u jonge getrouwde stellen die op zoek zijn naar een woning? Misschien is een vriend naar het gebied verhuisd en huurt, maar wil hij uiteindelijk bezitten? Dit zijn de soorten verbindingen die u wilt bevorderen.

Ga vervolgens, in plaats van op een oppervlakkige manier met al uw leads te praten, één voor één te werk. Geef elk gesprek de aandacht die je zou willen als je aan de andere kant stond. U moet deze methode gebruiken, ongeacht of u iemand ontmoet voor een kopje koffie of het einde van het sluitingsproces nadert.

Mensen zullen zich herinneren hoe eerlijk en echt je was, wat het vertrouwen bevordert. Door één voor één aan de behoeften van mensen te voldoen, heeft u veel meer invloed dan wanneer u al uw leads op dezelfde manier behandelt. Dit is precies wat het betekent om klein te beginnen.

Vraag om verwijzingen

Het vragen om verwijzingen is niet alleen nuttig, het kan uw netwerk ook met grote sprongen laten groeien. Deze methode is zo effectief dat u voor elke drie doorverwijzingen die u aanvraagt, twee nieuwe mensen kunt verwachten. Vergeet niet om desnelste manier om meer verwijzingen te krijgenzodat u ook uw inspanningen kunt maximaliseren.

Door de mensen die je al kent te vragen om je aan te bevelen bij hun vrienden en familie, maak je kennis met veel meer mensen. Het creëert ook een vriendelijkere, vertrouwde omgeving voor alle betrokkenen.

Denk er over na. Wanneer u met een gevolgbeslissing wordt geconfronteerd, zou u dan liever iemand raadplegen waar u niets vanaf weet, of praten met iemand die is aanbevolen door een vriend? Vriendschappen zijn gebaseerd op vertrouwen, wat betekent dat je de inbreng van je vrienden waardeert. Als ze iemand aanbevelen, is de kans groter dat je met die persoon gaat praten.

Dit is de fundamentele dynamiek van transparante relaties. In plaats van te proberen iemand te dwingen met u samen te werken, moet u lerenhoe je vertrouwen kunt opbouwen bij een klant. Potentiële klanten zullen eerder naar u luisteren en u zult als vertrouwder worden beschouwd.

Neem contact op met eerdere kopers

In contact blijven met eerdere kopers is een andere manier om gratis vastgoedleads te genereren. Uw vorige kopers hebben ervaring met het kopen van huizen bij u en weten welke resultaten u kunt behalen.

Hoe groter de beslissing, hoe meer mensen de mensen willen vertrouwen die hen helpen. Het is veel waarschijnlijker dat mensen iemand met een bewezen staat van dienst vertrouwen, en uw eerdere kopers kunnen openlijk met uw reputatie spreken.

Gemiddeld moet u contact opnemen met negen eerdere kopers om één nieuwe lead te genereren. Misschien vindt u een voormalige koper die klaar is om opnieuw te kopen, of kent hij of zij iemand die actief op zoek is.

De eerdere kopersratio van 9:1 is veel beter dan oproepen via advertenties en borden, die verhoudingen hebben van respectievelijk 25:1 en 20:1. Het is ook goedkoper en sneller; Er is geen geld nodig om contact op te nemen met voormalige klanten.

Neem contact op met eerdere verkopers

Net als eerdere kopers zijn eerdere verkopers een uitstekende bron van nieuwe leads. Je hebt ze ooit geholpen bij het regelen van een grote transactie en als die goed verliep, zouden ze mensen maar al te graag naar je doorverwijzen.

Het duurt ongeveer twee tot drie maanden om een ​​huis te verkopen, tegenover ongeveer vier en een halve maand om er een te kopen. Wanneer mensen geïnteresseerd zijn om hun huis te verkopen, willen ze dat meestal snel doen. Dat is het moment om te beoordelenhoe u een woningwaardering kunt krijgenook met uw klanten.

Omdat uw werkethiek uitstekend is, heeft u het gemakkelijk gemaakt voor uw vorige klanten om u aan te bevelen. Dit is het bewijswaarom een ​​kleiner aantal sterke leads goed is voor het bedrijfsleven, te.

Hoe u gratis (of dichtbij) vastgoedleads kunt genereren

Weten hoe u gratis gekwalificeerde leads kunt genereren, is de droom van elke makelaar. Sterker nog, het leren van de6 geheimen om elke dag een vastgoedvermelding te krijgenmoet ook deel uitmaken van uw strategie.

Naast de bovenstaande methoden zijn er nog andere manieren waarop u gratis of bijna gratis leads kunt binnenhalen. Kijk hieronder:

 • Organiseer een open huis. Het houden van een open huislaat u op één dag kennismaken met een tiental of meer leads. Slechts één op de drie Amerikanen voelt zich op zijn gemak bij het idee een huis te kopen dat ze nog niet hebben bezocht, wat betekent dat de meeste mensen de eigendommen nog steeds persoonlijk willen zien. Zorg ervoor dat u een manier heeft om de contactgegevens van uw gasten te verzamelen, zoals metRechat's open huis managementtoolHoud waar mogelijk uw open dagen tijdens debeste tijd om een ​​huis te verkopen.
 • Maak korte video's.Video’s zijn essentieel om gezien te worden als marktleider. 83% van de mensen die videomarketing gebruiken, kon er meer leads mee genereren, en videomarketing is 1200% effectiever dan andere soorten content. Hoewel het misschien intimiderend lijkt om video's te maken, kun je met slechts een paar uur per week informatieve inhoud produceren. Begin met twee tot drie onderwerpen waar je verstand van hebt, en maak één video per onderwerp. Voeg een eenvoudige intro en outro toe, maak een miniatuurafbeelding en je bent helemaal klaar.
 • Master contentmarketingen bloggen.Hoewel bloggen misschien gedateerd lijkt in vergelijking met video's, is dat verre van het geval. Er worden elke maand ruim 20 miljard blogpagina's gelezen door internetgebruikers over de hele wereld, en bloggen als sector groeit met 12% jaar-op-jaar (op jaarbasis). Als je wat tijd over hebt, kun je een blog opbouwen die een uitstekende bron van leads kan worden. Maak je geen zorgen over het feit dat je meteen de expert bent; schrijf gewoon een paar artikelen en deel ze met je netwerk.
 • Stuur een bedankkaart.Een van de oudste vormen van waardering is nog steeds een van de meest effectieve. Gezien hoe wijdverspreid digitale technologie tegenwoordig is, heeft dit ouderwetse communicatie nieuwe waarde gegeven. U hoeft niet te wachten tot er een deal is gesloten om een ​​bedankkaart te sturen; u hoeft er alleen maar een te versturen als u een telefoontje beantwoordt. Iedereen vindt het fijn om zich gewaardeerd te voelen, en je zult versteld staan ​​van het aantal mensen dat positief reageert!

Veelgestelde vragen over het genereren van vastgoedleads

Het vullen van uw verkooppijplijn met leads is echt werk. Nieuwe contacten zijn uw brood en boter, dus het is verstandig om tijd te besteden aan het ontwikkelen van betrouwbare leadbronnen.

Helaas is dit ook het moeilijkste deel van het werken in de vastgoedsector. Nieuwe relaties ontstaan ​​niet van de ene op de andere dag, en dat geldt zowel in het zakenleven als in het persoonlijke leven.

Het is niet meer dan normaal dat u zich afvraagt ​​hoe u goedkoop vastgoedleads kunt genereren. Om u te helpen, hebben we de meest gestelde vragen onderzocht over het genereren van vastgoedleads. Bekijk nu onze antwoorden:

Hoe krijgen makelaars leads?

Een van de belangrijkste manieren waarop makelaars leads vinden, is via verwijzingen.Van een verwijzing is sprake wanneer iemand in uw sociale omgeving u aanbeveelt bij vrienden of familie. Verwijzingen zijn gebaseerd op vertrouwen en maken gebruik van de aangeboren menselijke behoefte aan vertrouwdheid en respect. Praten over verkopen met een onbekende persoon is voor de meeste mensen inherent ongemakkelijk.

Daarom spreken de meeste mensen het liefst met mensen die ze kennen of waarmee ze op zijn minst een connectie hebben. Op voorwaarde dat niemand opdringerig is, kunnen verwijzingen een onbeperkte stroom nieuwe mensen creëren om mee te praten.

Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, en je moet nog steeds de behoeften van anderen boven die van jezelf stellen. Deze techniek alleen al kan u echter alle leads opleveren die u nodig heeft voor uw vastgoedbedrijf.

Wat zijn de soorten leads in onroerend goed?

Er zijn zes basistypen leads in onroerend goed: verwijzingen, organisch, PPC, e-mail, sociale media en portal.Laten we eens kijken naar wat elk van deze zijn en waarom ze belangrijk zijn om te weten.

Verwijzingen zijn elke vriend of contactpersoon van iemand met wie u al hebt samengewerkt.Deze leadbron is de krachtigste, omdat deze gebaseerd is op mond-tot-mondreclame en een ingebouwd vertrouwen heeft.

Organische leads zijn alle contacten die zijn gegenereerd via onbetaalde middelen, zoals contentmarketing of een open huis.Deze leads zijn waardevol omdat ze uw kennis uit de eerste hand hebben gezien.

De derde leadbron is PPC, oftewel betalen per klik.Dit is een vorm van online adverteren waarbij u betaalt telkens wanneer iemand op uw advertentie klikt. Het is een sterke manier om verkeer te genereren, maar het schept niet het grootste vertrouwen.

E-mailleads zijn iedereen die zich heeft aangemeld voor uwe-maillijst.U kunt uw lijst betrokken houden door te wetenhet beste moment om een ​​e-mail te sturen, de ... gebruikenbeste onderwerpregelsen benuttene-mailsjablonen voor makelaars in onroerend goed. Breng uw e-mailinspanningen nog verder met onzeultieme gids voor e-mailmarketing.

Leads op sociale media zijn het vijfde type, en ze zijn nuttig als ze goed worden gedaan.Met Social kun je binnen enkele seconden duizenden mensen bereiken, wat goed is voor de initiële zichtbaarheid en tractie.

Eindelijk,portal-leads zijn afkomstig van een van de grote listingsites, zoals Zillow en Realtor.com.Dit zijn warme leads die actief op zoek zijn naar een huis, inclusief het bekijken van de woningvoorspelling woningmarkt. Houd hier rekening mee als u ze leert kennen, aangezien ze misschien ook net eenvergelijkende marktanalyse.

Hoe promoot ik mezelf als makelaar?

Als u zich afvraagt ​​hoe u uzelf als makelaar in onroerend goed kunt promoten, is het snelle antwoord: hoe dit ook het beste werkt voor uw bedrijf.Het is een mythe dat wat voor één makelaar werkt, ook voor jou perfect zal werken. Het kost tijd, vindingrijkheid en eerlijkheid om de beste promotiestrategieën voor uw bureau te ontdekken.

Dat gezegd hebbende, er zijn promotiemethoden die vastgoedprofessionals als beproefd beschouwen. Een voorbeeld hiervan is het open huis. Tijdens een open huis krijgen tientallen mensen de kans om meer te weten te komen over uw bedrijf en vermeldingen. Het is een indirecte manier om uw expertise te demonstreren, omdat u wordt gezien als een behulpzame hulpbron in plaats van als een krachtige verkoper.

Hoe u vastgoedleads kunt genereren: 6 ongebruikelijke methoden voor blijvend succes - Rechat (2)

Mensen voorrang geven boven winst

Er bestaat geen twijfel over: onroerend goed is een moeilijke business. Het genereren van gekwalificeerde leads in een sector waar duizenden nieuwe agenten strijden om dezelfde voorraad is een hele uitdaging.

Daarom is het zo belangrijk om zowel technologie als een menselijk tintje te gebruiken om gedenkwaardig te worden. Je hebt te weinig tijd om alles te besteden aan het zoeken naar geïnteresseerde leads, maar zonder nieuwe mensen om mee te praten, zul je uiteindelijk geen verkoopkansen meer hebben.

Door de marketing- en promotiestrategieën in deze blogpost te gebruiken, kunt u veel sneller grip krijgen dan uw concurrentie. Bedenk dat het stellen van de behoeften van mensen boven winst de beste manier is om netwerken op te bouwen en succesvol te worden.

Terug naar boven
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 07/09/2023

Views: 6007

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.