SEO voor onroerend goed: de ultieme gids (9 stappen naar een betere ranking) (2024)

Een van de meest voorkomende vragen die agenten stellen na het bouwen van hun websites, is of zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor onroerend goed nog steeds een effectieve strategie voor het genereren van leads is. Het antwoord zal u misschien verbazen. Hoewel het moeilijker is om uw inhoud op zoekmachines te rangschikken dan vroeger, kunt u uw concurrentie gemakkelijk overtreffen door wat tijd en moeite te investeren, met behulp van basis-SEO-strategieën die de meeste makelaars niet kennen of waar ze zich niet mee bezig houden.

We hebben deze gids samengesteld om u op weg te helpen. We hebben negen SEO-strategieën voor onroerend goed opgenomen om uw inhoud beter te laten scoren in Google (en andere) zoekresultaten. We behandelen ook de meest gestelde vragen en veelvoorkomende SEO-fouten die u moet vermijden. Dit is wat je zult leren:

Wat is vastgoed-SEO?

Onroerend goed SEO is de strategie die onroerend goed websites gebruiken om hun positie in zoekmachines zoals Google, DuckDuckGo, Yahoo en Bing te verbeteren. Hoe hoger uw website scoort in een zoekmachine, hoe meer mensen uw website zullen zien en er hopelijk op zullen klikken. Dit vertaalt zich in meer sitebezoekers en als uw website is geoptimaliseerd voor het vastleggen van leads, meer leads voor kopers en verkopers in uw CRM.

Deep Dive: hoe Google en andere zoekmachines inhoud rangschikken in 2022

In 2022 gebruikt Google geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) om te beslissen welke websites en pagina's op de eerste pagina van de zoekmachine resultatenpagina (SERP) komen te staan. Omdat Google de beste en meest relevante resultaten wil leveren, passen ze hun AI voortdurend aan om ervoor te zorgen dat de nuttigste resultaten bovenaan de resultatenpagina van de zoekmachine komen.

Natuurlijk,het publiceren van content die veelgestelde vragen beantwoordt die je doelgroep op Google stelt, is niet voldoende om in 2022 goed te scoren.Immers, duizenden websites zullen waarschijnlijk inhoud publiceren die vergelijkbaar is met die van u. Als gevolg hiervan houdt Google ook rekening met factoren zoals de expertise van de persoon die de inhoud schrijft, de kwaliteit van de website, hoe gemakkelijk de inhoud te lezen is, naast andere factoren.

9 Stappen om SEO voor onroerend goed te perfectioneren

Deep Dive: hoe Google en andere zoekmachines inhoud rangschikken in 2022

SEO voor onroerend goed: de ultieme gids (9 stappen naar een betere ranking) (1)

In 2022 gebruikt Google geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) om te beslissen welke websites en pagina's op de eerste pagina van de zoekmachine resultatenpagina (SERP) komen te staan. Omdat Google de beste en meest relevante resultaten wil leveren, passen ze hun AI voortdurend aan om ervoor te zorgen dat de nuttigste resultaten bovenaan de resultatenpagina van de zoekmachine komen.

Natuurlijk is het hebben van de inhoud voor veelgestelde vragen waarnaar mensen op Google zoeken niet voldoende om in 2022 goed te scoren.Er kunnen immers duizenden websites zijn met vergelijkbare inhoud als die van u.

Daarom houdt Google ook rekening met andere factoren, zoals onder andere de expertise van de persoon die de inhoud schrijft, de kwaliteit van de website en het leesgemak van de inhoud.

SEO voor onroerend goed: de ultieme gids (9 stappen naar een betere ranking) (2)

Nu u een beter idee heeft van hoe zoekmachines inhoud rangschikken, gaan we in op de negen stappen om SEO voor onroerend goed te perfectioneren.

1. Voer een SEO-audit uit op uw website

De eerste stap naar elk SEO-project is het controleren van uw huidige website om te zien of er technische problemen zijn waardoor Google uw inhoud lager kan rangschikken of deze volledig kan negeren. Er zijn een paar manieren om een ​​SEO-audit voor uw website uit te voeren.

De gemakkelijkste manier om een ​​SEO-audit uit te voeren, is door iemand van een site als Fiverr in te huren om de audit voor je uit te voeren. Nadat ze de audit hebben uitgevoerd, sturen ze u een rapport waarin alle problemen worden besproken die uw site mogelijk tegenhouden om te scoren in zoekmachines. Verwacht ongeveer $ 50 te betalen voor een site-audit op Fiverr. Sommige SEO-freelancers of -bedrijven doen dit gratis, maar ze zullen je ook proberen te verkopen aan betaalde diensten zonder de werkelijke problemen met je website uit te leggen.

Hier is een Fiver-freelancer die SEO-audits uitvoert voor $ 35 met een Zoom-oproep om problemen te bespreken die moeten worden opgelost:

Bezoek Fiverr

Als u uw SEO-audit liever zelf doet, moet u investeren in een paar gratis en betaalde tools om dit te doen. Hier is een kort overzicht van de tools die u nodig heeft:

SEO-site-audittoolWaar het voor wordt gebruiktprijzen
SEMrush-tool voor site-auditVoert gedetailleerde SEO-audits uit voor uw website, volgt ranking op Google, onderzoek van concurrenten$ 119,95 per maand
Google PageSpeed-inzichtenTest hoe snel pagina's op uw site laden op desktop en mobielVrij
Google Search ConsoleBepaalt of uw site correct wordt geïndexeerd op GoogleVrij

Hier zijn een paar problemen die kunnen worden opgelost tijdens een SEO-audit:

 • Metabeschrijvingen
 • Afbeelding alt-tekst
 • Beeldcompressie
 • Gebruik van zoekwoorden
 • Kopstructuur (H1, H2, H3, etc.)
 • Dubbele inhoud
 • Verbroken koppelingen
 • Beveiliging: HTTP versus HTTPS

Hoewel we het niet aanbevelen, kunt u het gebruiken als u in de toekomst uw eigen SEO-audits wilt uitvoerendeze uitgebreide gids van SEMrushom uw audit op te zetten en uit te voeren.

2. Los problemen op die zijn gevonden in uw SEO-audit

Nadat u uw audit heeft gehad, kunt u beginnen met het oplossen van eventuele problemen die tijdens de audit zijn ontdekt. Dit kunnen eenvoudige oplossingen zijn, zoals het verwijderen van dubbele inhoud of het repareren van verbroken links, of complexere problemen zoals HTTP versus HTTPS. Repareer wat je kunt en verhuur de rest.

Een van de gemakkelijkste verbeteringen die u aan uw website kunt aanbrengen, is om deze sneller te laten laden. Dit kan iedereen doen met de gratis Page Speed ​​Insight-tool van Google. Beheer de meest populaire pagina's van uw website via de Google Page Speed ​​Insights-tool. Als ze langzaam laden, probeer dan grote afbeeldingen of infographics te verwijderen of kleiner te maken. U kunt ook proberen WordPress-plug-ins of IDX-widgets te verwijderen van pagina's die langzaam laden. Als al uw pagina's langzaam laden, moet u mogelijk uw webhostingplan upgraden van een gedeeld plan naar een VPS of dedicated server.

VPS-abonnementen (virtual private server) kosten u ongeveer $ 20 per maand en bieden aanzienlijk snellere landingstijden dan shared hosting. Dedicated hostingplannen kosten u ongeveer $ 100 per maand en bieden aanzienlijk snellere laadtijden dan VPS-abonnementen. Als uw website veel bezoekers trekt, kunt u dedicated hosting overwegen. Zo niet, dan zou VPS-hosting voldoende moeten zijn.

3. Stel uw Google Mijn Bedrijf-account in

Nadat u uw SEO-audit heeft uitgevoerd en eventuele problemen heeft opgelost, is de volgende stap het claimen van uw Google Mijn Bedrijf-account. Google Mijn Bedrijf is de tool van Google voor het indexeren van lokale bedrijven voor zoeken op Google Maps. Dit is belangrijk in 2022 omdat de resultaten van Google Maps bijna altijd bovenaan de zoekresultatenpagina's (SERP) staan ​​voor zoekopdrachten met betrekking tot onroerend goed. Bijvoorbeeld als ik zoek"makelaar"uit New York City plaatst Google een kaart van nabijgelegen vastgoedmakelaars bovenaan de SERP:

SEO voor onroerend goed: de ultieme gids (9 stappen naar een betere ranking) (3)

Als u kans wilt maken om hier te verschijnen, moet u uw Google Mijn Bedrijf-account instellen. U kunt hier aan de slag:https://www.google.com/business/

Hoewel dit niet garandeert dat uw site bovenaan de zoekresultaten wordt weergegeven, wordt u nooit weergegeven als u uw Google Mijn Bedrijf-profiel niet invult!

4. Onderzoek zoekwoorden waarop u wilt scoren

Nadat u uw audit heeft voltooid, SEO-problemen heeft opgelost en uw Google Mijn Bedrijf-profiel heeft ingesteld, is de volgende stap het onderzoeken van de zoekwoorden waarnaar uw lokale publiek zoekt. Zodra u weet waar uw publiek naar op zoek is, kunt u inhoud maken om hun vragen en zorgen aan te pakken. Bijvoorbeeld als uw doelgroep op zoek is naar"betaalbare appartementen in Miami,"je kunt een artikel schrijven of een video maken waarin wordt uitgelegd hoe je betaalbare appartementen in Miami kunt vinden.

Gebruik een zoekwoordonderzoekstool zoals Ahrefs

De beste manier om zoekwoordonderzoek te doen, is door een hulpprogramma voor zoekwoordonderzoek te gebruiken, zoalsAhrefs. Ahrefs is niet gratis, maar het is een investering die de moeite waard is om te helpen plannen welke inhoud voor uw website moet worden geschreven. Je kunt ook een freelancer inhuren op een site als Fiverr of Upwork om basiszoekwoordonderzoek voor je te doen. De meeste freelancers zullen een zoekwoordonderzoekstool zoals Ahrefs gebruiken om zoekwoorden te onderzoeken.

Onderzoek SERP & 'Mensen vragen ook'-resultaten voor uw zoekwoorden

Zodra u een lijst met zoekwoorden heeft waarop u zich wilt richten, onderzoekt u de SERP voor elk zoekwoord om te zien wat voor soort inhoud voor die zoekwoorden scoort. Zijn het artikelen of video's? Hoe lang zijn de artikelen? Wat voor soort websites scoren op deze zoekwoorden? Welke andere inhoud maken ze? Op welke zoekwoorden lijken ze zich te richten? Tot slot, hoe kunt u de inhoud verbeteren die momenteel op de eerste pagina staat voor uw zoekwoorden?

📌 Pro-tip

Google's "Mensen vragen ook" -sectie over SERP's kan een goudmijn zijn voor inhoudsideeën. Dit zijn vragen waarvan het algoritme van Google denkt dat ze gerelateerd zijn aan het hoofdzoekwoord. Hier zijn de "Mensen vragen ook"-resultaten voor het zoekwoord "Condos in Miami": elk van deze vragen zou een geweldige blogpost zijn.

SEO voor onroerend goed: de ultieme gids (9 stappen naar een betere ranking) (4)

Bekijk onze uitgebreide gids voor meer informatie over zoekwoordonderzoek.

5. Maak een contentclusterstrategie

Over het algemeen rangschikken zoekmachines inhoud die is gemaakt door vakexperts hoger dan inhoud die is gemaakt door amateurs. Bijvoorbeeld wanneer mensen zoeken naar"beste kankerbehandelingen,"zoekmachines zullen resultaten tonen van top-oncologen vóór je neef Jeff die denkt dat kristallen en kruiden kanker genezen. (Sorry, Jeff!) Een van de manieren waarop zoekmachines uw expertise op een bepaald gebied bepalen, is door te kijken hoeveel inhoud over het onderwerp u op uw website heeft en hoe goed georganiseerd die inhoud is.

Hier komen inhoudsclusters om de hoek kijken. Inhoudsclusters zijn groepen artikelen die zijn georganiseerd op basis van onderwerpen op het hoogste niveau, zoals“appartementen in Miami”die vervolgens inzoomen op meer specifieke gerelateerde onderwerpen zoals“Appartementen in Brickell”of"Hoe je in aanmerking komt voor een appartement in Miami."

Pijlerinhoud, Subpijlerinhoud & Clusterinhoud

Het maken van inhoudsclusters is eenvoudig. Begin met het identificeren van uw meest algemene lokale zoekwoorden. Dit zullen uw "pijlerpagina's" zijn. Organiseer vervolgens meer specifieke inhoud met betrekking tot die pijlerpagina onder de pijlerpagina. Zodra u uw cluster in kaart heeft gebracht, begint u met het schrijven van de inhoud voor uw pijlerpagina's en maakt u plannen voor het schrijven van inhoud voor uw subpijlers en clusterinhoud. Zodra u uw subpijler- en clusterinhoud hebt geschreven, linkt u ernaar vanaf uw pijlerpagina.

Dit is hoe een clusterkaart eruit zou kunnen zien voor een makelaar die appartementen in Miami verkoopt:

Pijler inhoud:Appartementen in Miami

Links naar:

Subpijler inhoud:Beste buurten om appartementen te kopen in Miami, Hoe u goedgekeurd kunt worden voor een appartement in Miami, Meest betaalbare appartementen in Miami, Waterfront appartementen in Miami, etc.

Links naar:
Clusterinhoud:Condo's in Brickell, Condo's in Miami Beach, Condo's in Coconut Grove, Brickell Neighborhood-gids, etc.

6. Maak nuttige en boeiende artikelen, video's en infographics

Nu je een clusterstrategie hebt uitgestippeld, is de volgende stap het maken van de inhoud voor je website.

Maak eerst pijlerinhoud

Begin met het maken van uw pijlerinhoud. Uw pijlerinhoud moet algemene onderwerpen behandelen die u in uw clusterinhoud zult uitdiepen.

Een pijlerpagina over appartementen in Miami moet bijvoorbeeld een overzicht op hoog niveau zijn van het kopen van appartementen in Miami. Probeer vragen te bedenken die je publiek zou kunnen hebben over het kopen van een appartement in Miami en beantwoord ze in je artikel. Antwoorden die meer details vereisen, worden behandeld in uw clusterinhoud, dus een algemeen overzicht is prima voor uw clusterinhoud. Wat zijn de algemene prijsklassen per wijk voor appartementen in Miami? Hoe competitief is de markt? Waar moeten kopers op letten? Waar moeten verkopers op letten?

Hoe lang moet uw inhoud zijn?

Er is geen vaste regel voor hoe lang uw inhoud moet zijn om op Google te worden gerangschikt, maar studies tonen aan dat langere inhoud de neiging heeft om kortere inhoud te overtreffen.Onderzoek van HubSpottoonde aan dat de best gerangschikte artikelen op Google meer dan 2000 woorden bevatten. Doe gewoon je best om de vragen te beantwoorden die je publiek denkt te hebben over het onderwerp en vergeet niet om meer specifieke antwoorden te behandelen in je subpijler- en clusterinhoud.

Artikel versus video-inhoud

Hoewel artikelen meestal beter scoren dan video's, zullen video's voor sommige zoekwoorden in ieder geval hoger scoren dan artikelen. Daarom is het zo belangrijk om SERP's te onderzoeken voordat u begint met het schrijven van inhoud. Als een SERP voor een zoekwoord waarvoor u wilt rangschikken, video's bovenaan de pagina heeft staan, dan is het maken van een video voor dat zoekwoord een goed idee.

De beste aanpak is om een ​​video in een artikel in te sluiten. Bijvoorbeeld nadat u klaar bent met het schrijven van uw pijlerinhoud voor"appartementen in Miami,"neem een ​​snelle YouTube-video op en sluit deze in met een samenvatting van de inhoud.

Gebruik SEO Best Practices terwijl u schrijft

Gebruik altijd best practices voor SEO voor het maken van inhoud voor uw website. Deze omvatten het gebruikgestructureerde koppenzoals H1, H2, H3 of genummerde lijsten, gebruik trefwoorden in de eerste alinea van uw artikelen, schrijf in eenvoudige, directe taal en richt u op het zo direct mogelijk beantwoorden van vragen van lezers. Creatief zijn met je schrijven kan verleidelijk zijn, maar voor de meeste artikelen zal een kale "alleen de feiten"-benadering beter werken. Mensen zijn druk! Ze willen gewoon zo snel mogelijk leren wat je ze moet leren.

Als u WordPress gebruikt, is een gratis SEO-plug-in zoalsYoastzal het volgen van best practices voor SEO veel gemakkelijker maken.

7. Werk aan het verkrijgen van backlinks naar uw inhoud

Een andere manier waarop zoekmachines bepalen waar ze uw inhoud rangschikken, is door het aantal en de kwaliteit van andere websites die naar uw startpagina linken of rechtstreeks naar uw blogposts. Daarom is het cruciaal voor SEO om andere sites naar uw website te laten linken.

Linkkwaliteit telt meer dan kwantiteit

Over het algemeen is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit als het gaat om links naar uw website. Een link van een gerespecteerde site als de New York Times kan bijvoorbeeld 100 (of meer!) Links van kleinere websites waard zijn. Het is niet eenvoudig, maar als u moeite doet om hoogwaardige links naar uw website te krijgen, heeft dit een onverslaanbaar rendement op uw investering (ROI) voor SEO.

Links van websites die gerelateerd zijn aan uw pijlerinhoud zijn ook waardevoller voor de ranking dan meer algemene sites. Als u bijvoorbeeld over appartementen in Miami schrijft, is een link van de Miami Herald wellicht waardevoller dan een link van de New York Post. Aangezien u over onroerend goed schrijft, zou een link van Realtor Magazine of NAR nog waardevoller zijn.

Strategieën voor linkbuilding

Een van de beste manieren om in 2022 links van hoogwaardige websites te krijgen, is door te gebruikenHARO. HARO (Help a Reporter Out) is een website waar journalisten vragen stellen wanneer ze deskundige citaten nodig hebben voor artikelen waaraan ze werken. Geciteerd worden als vastgoedexpert samen met een link naar uw site is eigenlijk veel gemakkelijker dan u misschien denkt. Journalisten hebben bijna altijd strakke deadlines, wat betekent dat ze soms op het laatste moment haasten om goede offertes van experts te krijgen.

Om backlinks van HARO te krijgen, abonneert u zich op hun e-mail en pitcht u journalisten wanneer ze offertes van vastgoedexperts nodig hebben. Als ze uw pitch accepteren, vraag hen dan om naar uw website te linken. Makkelijk, toch? De sleutel is om te reageren op de offerteaanvragen van journalisten zodra ze worden geplaatst. Dit vergroot de kans dat uw offerte geaccepteerd wordt aanzienlijk.

Voor meer informatie over het verkrijgen van links van HARO en andere bronnen, bekijk je onze uitgebreide gids voor strategische PR hieronder.

Gerelateerd artikel 5 PR-strategieën die elke agent kan gebruiken om gratis pers te krijgen

8. Update uw best presterende artikelen volgens een schema

Aangezien uw lokale vastgoedmarkt van kwartaal tot kwartaal of zelfs van maand tot maand kan veranderen, rangschikken zoekmachines over het algemeen up-to-date inhoud hoger. Dus zodra u uw inhoud hebt geschreven, maakt u een updatekalender om ervoor te zorgen dat de inhoud actueel blijft.

Voor pijlerpagina's moet u minimaal één keer per kwartaal updates plannen. Voor subpijler- en clusterinhoud kunt u wegkomen met één of twee keer per jaar een update. Besteed bij het updaten van uw artikelen een paar minuten aan het onderzoeken van wat er is veranderd sinds uw laatste update, en ga vervolgens in op die wijzigingen in uw artikel.

9. Controleer uw website regelmatig op SEO-problemen

Zelfs als uw inhoud goed scoort, moet u uw website nog steeds regelmatig controleren om eventuele problemen op te sporen die van invloed kunnen zijn op uw rankings. Artikelen of video's waarnaar u linkt, kunnen bijvoorbeeld hun URL's wijzigen, waardoor u dode links krijgt, of uw artikelen kunnen langzaam beginnen te laden als u een nieuwe plug-in installeert. Door jaarlijkse of driemaandelijkse SEO-audits te plannen, kunnen deze problemen worden opgespoord voordat ze uw ranking gaan beïnvloeden.

Hoeveel kost SEO?

Net als de meestegeweldige strategieën voor het genereren van leads, onroerend goed SEO kan gratis worden gedaan. Het schrijven van geweldige inhoud waarbij de lezer op de eerste plaats komt, kan veel tijd in beslag nemen, maar er zijn geen echte kosten vooraf.

Dat gezegd hebbende, als je SEO serieus wilt gebruiken als strategie voor het genereren van leads, zal investeren in een aantal basistools of het inhuren van freelancers een enorme hulp zijn. Hier is een kort overzicht van enkele SEO-tools en -services die u zou kunnen overwegen als uw rankings groeien:

DIY SEO Tools 2022: aanbevelingen en prijzen

Type SEO-toolOnze keuzeKosten per maand
Hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoekAhrefs$ 90 per maand
Verbeterde webhostingBluehost VPS$20+ per maand
WordPress SEO-plug-inYoastVrij

SEO-freelancers inhuren

Aangezien het jaren van hard werken kan zijn om uw website te rangschikken op zoekmachines, kunt u in de verleiding komen om de wachtrij over te slaan en gewoon een freelancer in te huren om SEO voor u te doen. Omdat we in het verleden veel SEO-freelancers hebben ingehuurd, raden we dit niet aan voor individuele makelaars. Zoals elke goede freelancer, kunnen goede SEO-freelancers extreem duur zijn. De beste SEO-freelancers rekenen €5.000+ per maand! Pas op voor de "betaalbare" SEO-freelancers. Sommigen gebruiken oneerlijke tactieken die je kunnen helpen om een ​​week of zo op Google te scoren, maar die er ook toe kunnen leiden dat je site op de zwarte lijst van de zoekresultaten van Google komt te staan.

Dat gezegd hebbende, er zijn veel SEO-taken die u kunt en moet uitbesteden aan freelancers op een site als Upwork of Fivver. Hier zijn een paar taken die u veilig kunt uitbesteden als dat nodig is:

 • Zoekwoord onderzoek
 • Google Mijn Bedrijf-profielen
 • Artikel bewerken
 • Beeldformaten verkleinen
 • Je pitch indienen bij HARO
 • Basisbereik voor linkbuilding

Bezoek Fiverr

Hoe lang duurt het om resultaten te zien?

Dit is zoiets als vragen,“Hoe lang duurt het voordat ik Frans kan spreken?”Sommige resultaten ziet u misschien meteen, terwijl andere jaren kunnen duren. Er zijn twee basisfactoren die bepalen hoe snel u resultaten zult zien van uw SEO-inspanningen:

1. Hoe concurrerend de zoekwoorden zijn waarop u zich richt

Het eerste criterium is hoe concurrerend de zoekwoorden zijn waarop u zich richt. Als u bijvoorbeeld probeert te rangschikken voor"Beverly Hills herenhuizen te koop,"uw kansen om meteen resultaten te zien (of helemaal niet!) zijn zeer, zeer klein. Dit komt omdat er veel vastgoedportalen zijn zoals Zillow en gerenommeerde makelaardijen die ook voor die zoekwoorden op nummer één willen staan. Uw kansen om Zillow of Compass te overtreffen voor deze zoekwoorden zijn vrijwel nul. Deze bedrijven geven miljoenen dollars uit om hun inhoud op zoekmachines te rangschikken.

Als u echter probeert te scoren voor"beste buurten in Elmira New York,"je zult veel sneller resultaten zien omdat je veel minder concurrentie hebt op de SERP.

2. De kwaliteit van uw inhoud, website en backlinkprofiel

Het tweede criterium dat bepaalt hoe snel u resultaten zult zien, is de kwaliteit van uw inhoud, website en backlinkprofiel. Laten we die een voor een behandelen:

 • Uw inhoud:Als uw inhoud geen nuttige informatie biedt over de onderwerpen waarnaar mensen zoeken, ziet u mogelijk nooit resultaten.
 • Jouw website:Zelfs als u geweldige inhoud heeft, als uw website langzaam laadt, niet is geoptimaliseerd voor mobiel of ingewikkelde code gebruikt, zult u het moeilijk hebben om te scoren.
 • Uw backlinkprofiel:Een deel van de manier waarop Google en andere zoekmachines de kwaliteit van uw inhoud beoordelen, is door te kijken naar het aantal andere websites dat ernaar linkt. Meer links van hoge kwaliteit = betere kansen om hoog te scoren.

Kortom: is SEO goed voor makelaars?

Zolang u bereid bent tijd en moeite te steken in het controleren van uw website, het onderzoeken van zoekwoorden, het maken van inhoudsclusters en het produceren van geweldige inhoud, kan SEO een effectieve manier zijn om leads te genereren en uw naamsbekendheid met uw website te vergroten.

SEO voor onroerend goed: de ultieme gids (9 stappen naar een betere ranking) (5)

×

Wilt u meer leads? Download ons gratis e-boek

61 bewezen leadgeneratie-ideeën van coaches en topproducerende agenten om u te helpen meer deals te sluiten.

Dit e-mailadres is ongeldig.

×

Wilt u nog meer gratis bronnen?
Vertel ons iets over jou, zodat we weten wat we moeten sturen.

Door te downloaden, abonneert u zich automatisch op onze wekelijkse nieuwsbrief

×

Wilt u meer leads? Download ons gratis e-boek

61 bewezen lead gen-ideeën van coaches en topproducerende agenten.

Door te downloaden, abonneert u zich automatisch op onze wekelijkse nieuwsbrief

×

Wilt u nog meer gratis bronnen? Vertel ons iets over jou, zodat we weten wat we moeten sturen.

SEO voor onroerend goed: de ultieme gids (9 stappen naar een betere ranking) (2024)

FAQs

Wat is een SEO score? ›

Een SEO-score is het resultaat en de verzameling van een aantal beoordelingen die worden toegekend door de zoekmachine (Google, Bing, Yahoo, etc.). Het principe is simpel: een hoge SEO-score is gelijk aan hogere rankings (niet-betaalde plaatsingen in de zoekmachine voor relevante zoekopdrachten).

Welke twee elementen moet je optimaliseren om jouw SEO prestaties te verbeteren? ›

SEO verbeteren voor de online vindbaarheid

Er zijn drie elementen van je website die optimaliseert om meer relevante bezoekers te genereren. Content, techniek en linkbuilding.

Hoe zet je SEO op? ›

10 tips om jouw SEO te optimaliseren
 1. Google de zoekwoorden. ...
 2. Zorg dat het zoekwoord in je URL staat. ...
 3. Denk goed na over je page title. ...
 4. De meta description. ...
 5. Verwerk het zoekwoord in de koppen en tussenkoppen, maar overdrijf niet. ...
 6. Laat het zoekwoord meermaals terugkomen in de tekst. ...
 7. Maak je tekst lang. ...
 8. Gebruik afbeeldingen.

Welke woorden gebruiken SEO? ›

De gouden tip om SEO zoekwoorden te vinden
 • Maak het woord niet helemaal af en kijk welke ideeën er tevoorschijn komen.
 • Typ één woord en vervolgens een spatie om te zien welke meest gebruikte combinaties er zijn.
 • Bij zoekwoorden met hele hoge volumes volg je gewoon het alfabet bij het tweede woord.

Hoe moeilijk is SEO? ›

SEO is geen exacte wetenschap en niemand (behalve Google zelf) kent alle spelregels. Zoekresultaten hangen af van tientallen factoren en een hele hoop bijkomende elementen. Niemand heeft echter het perfecte recept voor SEO. Zelf verklaarde Google Guru's zijn digitale kwakzalvers.

Wat is beter SEO of SEA? ›

De voordelen van SEO

Werken aan SEO heeft een aantal voordelen ten opzichte van SEA. Hogere posities in de zoekmachine resultaten leveren ook op de lange termijn meer verkeer op. Dit verkeer blijft komen, want hoe beter je website het doet, hoe beter de posities worden.

Wat zijn de drie belangrijkste pijlers van SEO? ›

Binnen SEO zijn er drie belangrijke pijlers die de basis vormen voor een goede website: autoriteit, content en techniek.

Wat zijn SEO activiteiten? ›

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is het geheel van activiteiten om voor jouw website een hogere, organische zoekmachinepositie te realiseren.

Kun je SEO zelf doen? ›

SEO kun je best zelf doen, maar om het goed te doen heb je wel up-to-date kennis nodig. Daar is deze kennispagina voor. Hier lees je om te beginnen wat SEO is en wat het anno 2023 precies inhoudt. Er verandert namelijk nogal wat binnen het vakgebied!

Hoe ziet een SEO tekst eruit? ›

SEO-teksten zijn geschreven content bedoeld om hoog te ranken in zoekmachines. Richt je op zoekintentie, autoriteit en on-page optimalisatie om te ranken. Zoek naar relevante onderwerpen met potentieel, niet alleen op basis van zoekvolume. Begrijp de zoekintentie en pas je tekststructuur en format hierop aan.

Hoe lang duurt het voordat SEO? ›

SEO is een investering op lange termijn.

Gemiddeld kan het (volgens Google) 4 tot 12 maanden duren voordat de eerste resultaten zichtbaar worden. Onderhoud en monitoring is hierbij een continu proces dat niet onderschat mag worden.

Hoeveel levert SEO op? ›

En toch levert SEO waarschijnlijk het meeste verkeer op. Onderzoek toont aan dat organisch zoeken gemiddeld 53% van het websiteverkeer genereert, terwijl betaald zoeken ongeveer 15% van het verkeer genereert. Dit zie ik ook terug bij de meeste accounts die ik beheer.

Hoe maak je een goede SEO-tekst? ›

Zo maak je SEO-webteksten makkelijk leesbaar:
 1. Gebruik veel witruimte en tussenkopjes.
 2. Schrijf in korte, duidelijke zinnen.
 3. Schrijf korte alinea's (50 tot 70 woorden)
 4. Maak slim gebruik van bullet points, tabellen en afbeeldingen.
 5. Begin met je belangrijkste punten en leg die daarna pas uit: zo hou je de aandacht vast.

Waar moet een goede SEO-tekst aan voldoen? ›

Negen tips voor de perfecte SEO-tekst
 1. Belangrijkste zoekwoord in je URL. ...
 2. Gebruik maximaal acht woorden voor je titel. ...
 3. Verwerk belangrijkste zoekwoord in meta-informatie. ...
 4. Maak teksten scanbaar met kopteksten. ...
 5. Volg een aantal richtlijnen voor goede tekstinhoud. ...
 6. Zet mensen aan tot vervolg actie.
Jun 14, 2019

Hoe lang is een goede SEO-tekst? ›

Tip 3: houd de juiste lengte aan voor je SEO-tekst

Hanteer de volgende richtlijnen: Tekst bovenaan categoriepagina's: 50-150 woorden. Tekst onderaan categoriepagina's: 300-1000 woorden. Of de tekst 300 of 1000 woorden lang moet zijn is afhankelijk van de categorie waarvoor je de tekst schrijft.

Welke factoren spelen een rol bij SEO en wat zijn de vereisten? ›

Wat we wel weten is dat er bepaalde factoren een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan een goede url, het gebruiken van relevante woorden in de teksten, een page title, de laadsnelheid van je (mobiele) website en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wat zou de eerste stap voor een gestructureerd SEO plan moeten zijn? ›

De eerste stap in een SEO plan is het in kaart brengen van de website en alle aspecten die invloed hebben op SEO. Maar dit is misschien alleen haalbaar als je al redelijk bekend bent met SEO. Want je zou dan moeten weten wat invloed heeft op SEO en hoe je jouw website op die aspecten kunt beoordelen.

Waarom SEO optimalisatie? ›

De voordelen van SEO

Hoe hoger je in Google staat, hoe sneller iemand op je website klikt. Hoe meer bezoekers, hoe groter de kans op conversie. Je krijgt een betere naamsbekendheid, omdat ze jouw bedrijf op meerdere zoektermen tegenkomen. Je hebt 24/7 promotie, je leads kunnen dus binnenstromen terwijl je slaapt.

Wat is de eerste stap in het zoekmachine optimalisatie proces voor jouw website? ›

De eerste stap in zoekmachine optimalisatie is het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek, je wilt immers weten waar jouw doelgroep op zoekt. Als je eenmaal weet waar de doelgroep op zoekt kan je daar slim op inspelen. Bij een technische optimalisatie wordt de website sneller gemaakt.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6251

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.