Wat is een postbus? | Hoe werken postbussen (2023)

Wat is een postbus? | Hoe werken postbussen (1)

Wat is een postbus? | Hoe werken postbussen (2)

Slechts één pakket? Stuur het HIER

Vergelijk prijzen en verzend uw pakket in 3 snelle en gemakkelijke stappen

Heeft u een online winkel?

Optimaliseer de verzending zonder extra kosten met onze PRO-tool

Probeer Packlink PRO gratis
 1. Packlink
 2. Levering per postbus

Wat is een postbus

Heeft u ooit van de term postbus gehoord? Het is een dienst die vooral veel voorkomt onder beroemdheden en influencers die graag willen dat de fans hen brieven of kleine cadeautjes kunnen sturen als ze zich niet op hun gemak voelen om hun thuisadres te delen.Postbussen bieden de kans om de privacy te behouden en toch post te kunnen ontvangen van iedereen die deze wil verzenden. Ten slotte,een postbus heeft wel een fysiek adres, met als enige verschil dat het geen huis of appartement is, maar een postkantoor.

U hoeft echter geen beroemdheid te zijn om een ​​postbusnummer te hebben -iedereen kan er een hebben, wat hun redenen daarvoor ook mogen zijn. Hieronder vindt u er enkeleinformatie over wat een postbus is,hoe kom je aan een postbusadres?, en ofer zijn artikelen die u niet naar een postbus kunt sturen. Ook zullen wij enkele van de meest gestelde vragen beantwoorden.

Postbus - Wat u moet weten

APostbus, ook wel bekend als eenpostbus of een postbus, is gewoon eenuniek adresseerbare afsluitbare doos die zich meestal ergens op uw plaatselijke postkantoor bevindt, meestal in de lobby. Hoewel sommige mensen daar misschien anders over denken, jij eigenlijku hoeft geen bedrijf te hebben om een ​​postbus te gebruiken,omdat ze beschikbaar zijn voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik.

Als u zich om wat voor reden dan ook niet op uw gemak voelt bij het delen van uw huis- of bedrijfsadres met de persoon van wie u post verwacht, of als u in een gedeelde accommodatie woont en daarom geen persoonlijk adres heeft, dan kan dit een perfecte oplossing zijn. alternatief.

Pakketten verzenden naar postbusadressen - Verboden artikelen

Waarschijnlijk de belangrijkste beperking als het gaat omLevering per postbusis de grootte van het pakket, zoals het ismoet in je doos passen. Postbussen van verschillende aanbieders kunnen verschillende afmetingen hebben, daarom moet u dit altijd doenzorg ervoor dat u de juiste afmetingen heeft.

Wat de inhoud van uw pakket betreft, zijn er geen specifiekeartikelen die specifiek niet naar postbussen kunnen worden verzonden- de beperkingen zijn dezelfde als bij het versturen van reguliere post - een volledige lijst van wat niet per post kan worden verzonden vindt u bijvoorbeeld op de website van Royal Mail.

Hoe u een postbusadres kunt verkrijgen

Dit is afhankelijk van het postbedrijf waar u de postbus probeert te krijgen. Tegenwoordig zul je dat in de meeste gevallen wel zijnonline een aanvraag kunnen indienen- er moet een aanvraagformulier beschikbaar zijn op hun website, waarin u informatie moet invullen zoals de gewenste locatie van de postbussen (deze zijn mogelijk alleen beschikbaar bij geselecteerde postkantoren), uw contactgegevens, uw factuurgegevens, enz.

Dat zou jij ook kunnen zijnkunt u rechtstreeks bij het postkantoor een postbus aanvragen- Om er zeker van te zijn dat u dat kunt doen op de plek die u wilt, moet u echter contact met hen opnemen.

Postbussen - Veelgestelde vragen

Moet u betalen voor een postbus?

Eerlijk gezegd hangt dit af van het land waarin u zich bevindt en uw vaste adres, bijvoorbeeldals er geen koeriersdienst op uw locatie aflevert, komt u mogelijk in aanmerking voor eengratis postbus. Wanneer hetkomt naar het Verenigd Koninkrijk en de Royal Mail, Echter,Postbussen zijn een betaalde dienst. U heeft de keuze uit drie opties:

 • Postbusoverdracht: Als u kiest voor Royal Mail PO Box Transfer, wordt al uw post, ongeacht of deze naar uw persoonlijke adres of naar uw postbus is verzonden, voor u bewaard op het plaatselijke bezorgkantoor, zodat u deze kunt ophalen wanneer u maar de kans heeft. Deze dienst kost € 42,60 per maand.
 • Postbus bezorgen: Als u kiest voor Royal Mail PO Box Deliver, wordt de post die u in uw postbus ontvangt, afgeleverd op het fysieke adres dat u heeft opgegeven toen u het aanvraagformulier hiervoor invulde. Deze dienst kost € 36,60 per maand.
 • Postbus verzamelen: Als u kiest voor PO Box Collect, kunt u uw pakketten en andere post ophalen wanneer het u uitkomt; het plaatselijke postkantoor bewaart het voor u. Deze dienst kost € 35,10 per maand.

Alle hierboven genoemde diensten kunnen vooraf worden betaald, voor 6 of 12 maanden, waardoor u flink wat geld kunt besparen.

Moet ik de post ophalen tijdens de openingstijden van het postkantoor?

Dithangt af van de locatie van uw postbus- er zijn enkele postkantoren waar u uw post alleen tijdens bepaalde uren kunt ophalen. Er zijn echter ook plaatsen die een 24/7 service bieden. De veiligste manier om ervoor te zorgen dat u uw post op het postkantoor kunt ophalen, is door online te kijken of dit direct ter plaatse te vragen.

Kan ik met Packlink een pakket naar een postbusadres sturen?

Helaas, ondanks de bredescala aan bezorgdienstendie wij onze klanten aanbieden, kunnen wij op dit moment niet aanbiedenpakket leveringnaar postbussen - de belangrijkste reden is dat we geen POD (bewijs van aflevering) kunnen krijgen.

Als het om koeriersdiensten gaat, is het belangrijk dat de levering compleet is.de koerier heeft de ontvanger nodig om een ​​document te ondertekenen waarin staat dat het pakket in hun handen is-op het postkantoor, waar niemand zoiets controleert, hetHet is onmogelijk om een ​​ondertekend leveringsbewijs te verkrijgen. Dit is de reden waarom dekoeriers waarmee wij samenwerken, zoalsDPD,DHLofeuro, bieden geen bezorging aan op postbusadressen.

Houd er rekening mee dat als u besluit door te gaanPostbuslevering metPacklink, wordt het pakket onder uw verantwoordelijkheid verzonden, zoalsdepakketverzekeringdekt het niet. Ook als de koerier dat merkthet adres op het pakket is dat van een postkantoor,het pakketwordt als onbestelbaar beschouwd en wordt daarom verzondenterug naar de afzender, aan wie mogelijk kosten in rekening worden gebracht voor opslag en retournering.

Herinneren -Je kunt het pakket altijd versturenaan uw familielid of vriend - niet alleenzal het zijnsneller geleverd, maar je kunt er ook zeker van zijn dat het door POD is afgeleverd en op je wacht.

Het komt neer op

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter inzicht gekregenwat brievenbussen zijn en hoe ze werken. Zijn ze een goede keuze? Nou, het hangt ervan af hoe je het bekijkt - zeker, ze zijn geweldig als je je privé-postadres niet wilt delen - maar het is de moeite waard om in gedachten te houden dat in de meeste gevallen,De pakketverzekering dekt geen bezorging op een postbus. Dus, net als de meeste opties, heeft het zijn ups en downs.

Hoewel we hier bij Packlink geen postbusleveringen aanbieden, hebben we nog tal van andere diensten die u wellicht interesseren en die garanderen dat uw pakket veilig en wel bij u aankomt. Dus als je de kans hebt, is het misschien de moeite waard om eens te kijken. Wie weet? Misschien vindt u een dienst die beter bij uw behoeften past dan een brievenbus.

Leveringsdiensten

 • Levering van auto-onderdelen
 • Collectie op dezelfde dag
 • Alcohollevering
 • Verzendingen van deur tot deur
 • Meubellevering
 • Versnelde verzending
 • Verzending naar Guernsey

Internationale zendingen topbestemmingen

 • Pakket versturen naar Noorwegen
 • Pakket versturen naar Denemarken
 • Pakket versturen naar Zwitserland
 • Pakket versturen naar Italië
 • Pakket versturen naar Canada
 • Pakket versturen naar Portugal
 • Pakket versturen naar Israël
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 25/09/2023

Views: 6033

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.