We kunnen helpen de pijn te stoppen (2023)

Hoe spoedeisende tandheelkunde werkt

De meeste tandartspraktijken bieden routinecontroles en schoonmaakbeurten met afspraken. Voor de meeste kleine problemen kunnen patiënten vooruit bellen om binnen een paar dagen een afspraak te maken om het probleem op te lossen. Spoedeisende tandheelkunde behandelt patiënten die te maken hebben met aanzienlijk tandtrauma en die onmiddellijke zorg nodig hebben.

"Spoedeisende tandheelkunde behandelt patiënten die te maken hebben met aanzienlijk tandtrauma en die onmiddellijke zorg nodig hebben."

Wanneer een spoedtandarts bezoeken

Niet alle mondproblemen vereisen dringende tandheelkundige zorg, dus patiënten moeten hun situatie onderzoeken voordat ze een afspraak maken. De meeste kleine problemen kunnen een paar dagen wachten op een geplande afspraak. Er zijn echter verschillende redenen om dringende tandheelkundige zorg te zoeken:

 • Herstellende noodsituaties:Ongelukken kunnen op elk moment gebeuren en in het geval van een ontbrekende of afgebroken tand is het het beste om onmiddellijk hulp te zoeken. Restauratieve noodgevallen vereisen tandheelkundige zorg om tanden te behouden, zodat ze functioneel blijven. Tandartsen kunnen dan tanden vervangen om de glimlach van de patiënt te herstellen.
 • Ernstige tandvleespijn: Volgens WebMD, moeten patiënten de tandarts bezoeken als lichte tand-, kaak- of tandvleespijn langer dan twee dagen aanhoudt. Degenen die extreme pijn hebben, moeten echter onmiddellijk naar de tandarts gaan. Pijn die aanhoudt ondanks het gebruik van vrij verkrijgbare medicijnen, zoals Aleve®, Tylenol® of Advil®, kan wijzen op een ernstige infectie of tandvleesaandoening.
 • Tand abces:Tandabcessen worden veroorzaakt door etterzakjes die zich onder de tanden ontwikkelen. Behalve dat het buitengewoon pijnlijk is, kan een tandabces leiden tot een levensbedreigende infectie als het onbehandeld blijft. Door onmiddellijke zorg te zoeken, kunnen tandartsen de pus die de pijn veroorzaakt afvoeren voordat het probleem ernstiger wordt.
 • Verloren vullingen:Wanneer patiënten holtevullingen of kronen verliezen, is de opening vatbaar voor infectie. Het vervangen van verloren kronen en vullingen elimineert pijn en verkleint de kans op infectie. Wachten op deze behandeling kan de pijn van patiënten verergeren.

"... er zijn verschillende redenen om dringende tandheelkundige zorg te zoeken."

Voordelen van spoedeisende tandheelkundige zorg

Tandheelkundige noodbehandeling helpt mondpijn snel en effectief te verlichten. Een tandtrauma kan ontstaan ​​door een ongeval of een verwonding. Door onmiddellijk hulp te zoeken wanneer een probleem zich voordoet, wordt voorkomen dat het een uitgebreider probleem wordt dat hardere behandelingen vereist. Door tandheelkundige noodsituaties onder controle te houden en onmiddellijk de tandarts te bezoeken, kunnen patiënten hun mondgezondheid drastisch verbeteren.

"Door onmiddellijk hulp te zoeken wanneer een probleem zich voordoet, voorkomt u dat het een uitgebreider probleem wordt dat hardere behandelingen vereist."

Bekijk wat anderen zeggen over onze tandheelkundige diensten op Yelp:Spoedeisende tandarts in Palm Beach Gardens, FL

Behandelingen voor tandheelkundige noodsituaties

Aangezien er veel soorten tandheelkundige noodsituaties zijn, variëren de behandelingsopties. De tandarts onderzoekt eerst het probleem om te bepalen wat de beste behandeling is. Na het diagnosticeren van het probleem kan de tandarts de infectie behandelen, de geïnfecteerde tand verwijderen of ontbrekende tandfragmenten vervangen. De tandarts kan ook pijnstillers of antibiotica voorschrijven om te helpen bij het herstel.

(Video) Wat kan ik zelf doen om hoofdpijn te verminderen

"Aangezien er veel soorten tandheelkundige noodsituaties zijn, variëren de behandelingsopties."

Vragen beantwoord op deze pagina

Q. Wat maakt spoedeisende tandheelkunde anders?

Q. Wanneer moet ik dringende tandheelkundige zorg zoeken?

Q. Waarom zou ik dringende tandheelkundige zorg moeten zoeken?

Q. Wat zijn de verschillende soorten tandheelkundige spoedbehandelingen?

Q. Wat moet ik doen tijdens het wachten op de spoedtandarts?

Mensen vragen ook

Q. Is verhoogde gevoeligheid voor temperatuur een teken dat endodontische chirurgie noodzakelijk is?

Q. Wat zijn enkele van de redenen waarom iemand een tandextractie nodig zou kunnen hebben?

Q. Wat is de behandeling voor een gebarsten tand?

Q. Heb ik een gebarsten tand?

Q. Heb ik een tandextractie nodig?

Q. Heb ik een wortelkanaalbehandeling nodig?

Wat te doen tijdens het wachten op een tandheelkundige spoedbehandeling

Als een patiënt lijdt aan enige vorm van tandtrauma, is het eerste wat u moet doen contact opnemen met de tandarts voor instructies. Behandelingsopties variëren afhankelijk van het type probleem. Voor een verloren vulling of kroon kunnen patiënten een klein stukje suikervrije kauwgom gebruiken om de opening tijdelijk af te dekken. Mondpijn kan soms worden verlicht met vrij verkrijgbare medicijnen, terwijl patiënten bij een uitgebreid tandtrauma soms gaas in hun mond moeten stoppen.

"Als een patiënt lijdt aan enige vorm van tandtrauma, is het eerste wat u moet doen contact opnemen met de tandarts voor instructies."

(Video) Wat gebeurt er in je hoofd als je depressief bent?

Veel Gestelde Vragen

Q. Doet spoedeisende tandheelkundige zorg pijn?

A. Hoewel veel spoedeisende tandheelkundige behandelingen ongemakkelijk zijn, zullen tandartsen proberen patiënten zo comfortabel mogelijk te houden. Tijdens de herstelperiode kan meer pijn optreden. De tandarts kan pijnstillers geven om patiënten comfortabel te houden tijdens het herstelproces.

Q. Is spoedeisende tandheelkundige zorg te voorkomen?

A. Dat meldt het Texas A&M University Health Science Center, zijn de meeste tandheelkundige noodsituaties te voorkomen met de juiste te voorkomen zorg. Als patiënten de reguliere mondzorg verwaarlozen, kunnen kleine problemen snel escaleren tot grote problemen die uitgebreide interventie vereisen. Toch gebeuren er af en toe onvoorziene ongelukken.

Q. Hoe kan een verplaatste tand worden bewaard tijdens een tandheelkundig noodgeval?

A. De American Academy of Endodontistsstelt dat een losgeraakte tand kan worden bewaard en hersteld met de juiste medische zorg. Na het lokaliseren van het fragment of de hele tand, moet de patiënt deze in een glas melk of warm zout water plaatsen. Hierdoor blijft de tand behouden totdat de tandarts deze kan vervangen.

Q. Hoe verschilt een herstellende noodsituatie van een andere tandheelkundige noodsituatie?

A. Restauratieve noodsituaties zijn vaak cosmetisch en functioneel van aard, terwijl andere tandheelkundige noodsituaties doorgaans meer pijn veroorzaken. Een afgebroken tand kan ongemakkelijk zijn, maar afhankelijk van de plaatsing kan het uiterlijk of de functionaliteit een grotere zorg zijn dan pijn. Hierdoor kan de tandarts tandheelkundig cement of lijm gebruiken om het fragment weer op zijn plaats te bevestigen voordat het zijn uiterlijk herstelt.

Q. Wat kwalificeert als een tandheelkundig noodgeval?

A. Elk type tandtrauma kan spoedeisende tandheelkundige zorg vereisen. Of het nu wordt veroorzaakt door een geïnfecteerde tand, ziek tandvlees of een ongeluk, een tandheelkundig noodgeval vereist een snelle interventie om pijn te verlichten. Daarom kwalificeert elk mondgezondheidsprobleem dat onmiddellijke aandacht vereist, als een tandheelkundig noodgeval.

Q. Welke voordelen heeft een tandheelkundige spoedbehandeling voor de mondgezondheid?

A. Het negeren van gebitsproblemen kan leiden tot een verslechtering van de mondgezondheid. Hoewel preventieve zorg de eerste verdedigingslinie is tegen grote gebitsproblemen, kunnen spoedeisende tandheelkundige procedures het probleem oplossen zodra het zich voordoet. Door patiënten bewust te maken van de bijdragende factoren die tot het probleem hebben geleid, kan een tandheelkundige spoedbehandeling voorkomen dat het probleem terugkeert en tot een betere algehele gezondheid leiden.

Hoogwaardige tandheelkundige diensten kunnen uw glimlach transformeren

Door ons zo snel mogelijk te bezoeken, kan ons team u helpen de professionele behandeling te krijgen die u nodig heeft. In plaats van te wachten en toe te staan ​​dat de symptomen erger worden, kunnen we u behandelopties bieden.

(Video) Een Radicale Manier Om Te Stoppen Met Roken & Blowen

Scan hier om deze pagina, Emergency Tandarts, op mobiel te bekijken

Tandheelkundige terminologie

Abces
Een tandabces is een zak met pus die zich in de tandwortel vormt door een bacteriële infectie.
Tandarts
Een tandarts, ook wel kaakchirurg genoemd, is een arts die gespecialiseerd is in de diagnose, preventie en behandeling van ziekten en aandoeningen van de mondholte.
Tandvulling
Een tandvulling omvat het herstellen van de structuur van de tand door metaal, legering, porselein of plastic te gebruiken om de tand te vullen.
Cellulitis in het gezicht
Gezichtscellulitis is een aandoening waarbij een infectie van een abces of plaque in de tanden pijn veroorzaakt en zich over het hele gezicht verspreidt.
Beïnvloede verstandskies
Een geïmpacteerde verstandskies is een tand die niet goed uit het tandvlees komt en pijn kan veroorzaken en geïnfecteerd kan raken zonder professionele extractie.
Onomkeerbare pulpitis
Onomkeerbare pulpitis is wanneer de pijn in de tand spontaan optreedt of pijn blijft doen nadat de patiënt de hete/koude substantie die pijn veroorzaakte heeft verwijderd. Normale pulpitis zal direct na het verwijderen van de oorzaak van de pijn geen pijn meer doen.
(Video) Pijn: oorzaken en behandeling
Laterale luxatie
Laterale luxatie is de verplaatsing van een tand die hem in de verkeerde richting beweegt terwijl hij nog aan het tandvlees vastzit.
Pericoronitis
Pericoronitis is de ontsteking van zachte weefsels rond een tand die niet volledig uit het tandvlees losbarst en pijn veroorzaakt.
Avulsie van tanden
Tandavulsie is wanneer de tand volledig uit de kom komt als gevolg van een ongeluk of andere gezondheidsproblemen. We kunnen de tand terugplaatsen als de patiënt onmiddellijke zorg zoekt.
Tand Breuk
Een tandbreuk kan het gevolg zijn van meerdere oorzaken, waaronder een onbedoelde elleboog in het gezicht tijdens een sportwedstrijd, bijten op iets heel hards, eerst vallen met het gezicht en meer.

Meer informatie over hoe spoedeisende tandheelkundige zorg u kan helpen

Een tandheelkundig noodgeval kan beangstigend zijn en het is belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp in te roepen. Onze behandelaars kunnen uw probleem behandelen om mondpijn snel te verlichten. Bel Quasha Tandheelkunde op561-220-0225vandaag om een ​​afspraak te maken in Palm Beach Gardens.

Handige gerelateerde links


Over ons bedrijf, licentie en websitebeveiliging

 • Quasha Tandheelkunde is opgericht in 2007.
 • Wij accepteren de volgende betaalmethoden: American Express, Cash, Cheque, Discover, MasterCard en Visa
 • We bedienen patiënten uit de volgende provincies: Palm Beach County
 • We bedienen patiënten uit de volgende steden: Palm Beach Gardens, North Palm Beach, Juno Beach, Jupiter en Cabana Colony
 • FL (licentie #DN16005).Bekijk licentie-informatie en bijzonderheden
 • Nationale provider-identificatiedatabase(1972674448).Bekijk NPI-registerinformatie
 • Norton Veilig Web.Details bekijken
 • Veiligheidscentrum van Trend Micro-sites.Details bekijken

Scan hier om de routebeschrijving naar Quasha Dentistry op mobiel te openen

Terug naar boven vanNood Tandarts

QR-code voor Spoedeisende Tandarts

Palm Beach Gardens, FLAfgebroken tand?Spoedeisende tandheelkundige zorg

(Video) ONTDEK HOE JE VERDER KUNT HERSTELLEN NA EEN HERSENINFARCT

FAQs

Wat als je altijd pijn hebt? ›

Chronische pijn komt doordat zenuwen en hersenen overgevoelig zijn geworden. En pijnstillers hebben daar geen invloed op. Pijnstillers helpen alleen bij pijn met een duidelijke oorzaak, zoals een wond, ontsteking of ziekte. Of als chronische pijn voor een deel een duidelijke oorzaak heeft.

Wat doet pijn met je lichaam? ›

Waarom hebben we pijn? Pijn heeft een belangrijke functie in het lichaam van ieder mens, het waarschuwt ons bij (dreigende) schade aan ons lichaam. Pijn zorgt ervoor dat we maatregelen nemen en ervoor zorgen dat ons lichaam op tijd kan herstellen.

Wat kun je doen om pijn te verminderen? ›

Door afleiding, beweging en (sociale) activiteiten is er kans dat je je beter voelt en minder last van de pijn hebt. Samen met je huisarts kun je een plan maken hoe je actief kunt blijven ondanks de pijn. Ook een fysiotherapeut of psycholoog kan je hierbij helpen.

Hoe kun je geen pijn meer voelen? ›

' Congenitale analgesie is, zoals de naam al doet vermoeden, een erg zeldzame aandoening. Dragers van deze (genetische) ziekte kunnen geen fysieke pijn voelen, waardoor ze vaak verwondingen oplopen zoals brandwonden, beenbreuken en andere blessures.

Wat is de ergste pijn die je kunt hebben? ›

Een niersteenaanval is volgens de uroloog 'de ergste pijn die er bestaat'. ,,Mensen kruipen op handen en knieën rond en braken van de pijn." Toch is het beter dat een patiënt kleine nierstenen (niet groter dan een halve centimeter) zelf uit plast.

Kun je ook denken dat je pijn hebt? ›

Bij hypochondrie denkt u vaak dat u een erge ziekte heeft. U let steeds op uw lichaam en voelt daardoor van alles. Bij klachten die iedereen wel eens heeft, denkt u meteen dat u erg ziek bent. Bijvoorbeeld bij een steek, jeuk of kramp.

Welke 3 soorten pijn zijn er? ›

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen drie soorten pijn:
 • pijn van korte duur (acute pijn) bij verwondingen.
 • pijn van lange duur (chronische pijn) waarmee een patiënt leert leven (bijvoorbeeld bij reuma)
 • pijn bij dodelijke ziekten zoals kanker.

Kun je van chronische pijn afkomen? ›

Langdurige pijn kan overgaan, of sterk verbeteren, maar dit zal per persoon verschillend zijn. Het belangrijkste om te weten is dat langdurige pijn vaak in stand wordt gehouden door diverse factoren.

Waarom ervaar je pijn? ›

Pijn is (vaak) een signaal in uw lichaam dat ontstaat doordat er een beschadiging optreedt. Dit noemen we 'acute' pijn. Maar er hoeft niet altijd sprake te zijn van een beschadiging om pijn te hebben.

Waarom moet je huilen als je pijn hebt? ›

Dit komt doordat je gevoelszenuwen door de pijn gestimuleerd worden en een signaal naar je hersenen sturen. Je hersenen sturen vervolgens een signaal naar de traankliertjes in je ogen, waardoor er tranen gemaakt worden en je dus gaat huilen.

Hoe noem je het als je van pijn houdt? ›

Sadisme heeft als kenmerk dat de sadist geniet van zijn sadisme. Het veroorzaakt een vorm van lust. Gewoon straf is niet genoeg. Die moet worden verbeeld via pijn.

Hoeveel pijn kun je verdragen? ›

Volgens sommige internetberichten bezorgt het ter wereld brengen van een kind de vrouw 57 'del'. Del zou hierbij een maat zijn om pijn te meten, met 45 del als de hoeveelheid die een menselijk lichaam redelijkerwijs kan verdragen en 57 del vergelijkbaar met het breken van twintig botten.

Hoe voelt chronische pijn? ›

De symptomen van chronische pijn lopen uiteen van enigszins onaangenaam tot volledig invaliderend. Mogelijk voelt u een scherpe of stekende pijn, een brandend gevoel of een doffe spierpijn. De aangetaste gebieden kunnen gevoelig of pijnlijk zijn bij aanraking en mogelijk wordt de pijn erger bij beweging.

Kan pijn psychisch zijn? ›

Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die niet of onvoldoende verklaard kunnen worden door een lichamelijke aandoening, maar verergeren door of het gevolg zijn van een psychologisch probleem. Wanneer psychische klachten geuit worden als lichamelijke symptomen, spreken we van somatisatie.

Welke emotie hoort bij pijn? ›

Pijn wordt door de International Association for the Study of Pain omschreven als "een onaangename zintuiglijke en emotionele ervaring geassocieerd met werkelijke of potentiële weefselschade, of beschreven in termen van dergelijke schade".

Kunnen emoties pijn veroorzaken? ›

Conclusie en opmerkingen. De resultaten van deze studie laten zien dat emoties een belangrijke bijdrage leveren aan de chronische pijn. Een hogere mate van lichaamssensaties door negatieve emoties is vooral te zien als er sprake is van vermoeidheid.

Wat is inflammatoire pijn? ›

Inflammatoire pijn is het gevolg van een ontsteking. Het komt voor in tal van situaties bv. hevige kiespijn, reumapijn, kankerpijn, … Inflammatoire pijn gaat vaak gepaard met nociceptieve pijn.

Doet het pijn als je op een tumor drukt? ›

Pijn door kanker is op het moment dat je kanker hebt en ergens tumoren hebt, met eventueel uitzaaiingen. Dan kun je pijn krijgen doordat tumoren drukken op zenuwen, of omdat die weefsel kapot maken. En datzelfde geldt voor de uitzaaiingen. Die kunnen ook op zenuwen drukken, dan wel weefsel kapot maken.

Wat is het beste medicijn tegen zenuwpijn? ›

Medicijnen tegen zenuwpijn
 • amitriptyline of nortriptyline (bij ouderen)
 • duloxetine of venlafaxine.
 • gabapentine of pregabaline.

Welke medicatie bij chronische pijn? ›

In het algemeen is de pijnstiller paracetamol bij acute en chronische pijn de eerste stap. Paracetamol is een zeer effectieve pijnstiller die bij normaal gebruik nauwelijks bijwerkingen geeft.

Hoe is het om te leven met chronische pijn? ›

Chronische pijn kan veel invloed hebben op uw leven. U heeft bijvoorbeeld moeite met werk, relaties of hobby's. Een behandeling kan soms tijdelijk of niet werken. Hierdoor kunt u zich boos, gefrustreerd en angstig voelen.

Heeft pijn altijd een lichamelijke oorzaak? ›

Oorzaken van pijn

Bij sommige aandoeningen is niet duidelijk hoe de pijn ontstaat. Bijvoorbeeld bij migraine (hoofdpijn), of buikpijn bij een prikkelbare darm. Het komt ook voor dat er geen duidelijke lichamelijke oorzaak voor de pijn is, maar dat emotionele of sociale factoren meespelen.

Waar komt chronische pijn vandaan? ›

Oorzaken van chronische pijn

Chronische pijn kan het gevolg zijn van letsel, een operatie waarbij een zenuw beschadigd is, aandoeningen aan de wervelkolom zoals slijtage aan een tussenwervelschijf, of van andere oorzaken, waaronder (uitzaaiingen van) kanker.

Hoe weet je of je chronische pijn hebt? ›

Iemand heeft chronische pijn als pijnklachten langer dan 3 maanden duren. De oorzaak van de chronische pijn is vaak moeilijk te bepalen. Ook de behandeling ervan is lastig. Er zijn verschillende soorten pijn.

Kan chronische pijn weggaan? ›

Langdurige pijn kan overgaan, of sterk verbeteren, maar dit zal per persoon verschillend zijn. Het belangrijkste om te weten is dat langdurige pijn vaak in stand wordt gehouden door diverse factoren.

Is chronische pijn psychisch? ›

Chronische pijn kan ontstaan door lichamelijk letsel of een andere medische oorzaak, maar chronische pijnklachten kunnen ook ontstaan zonder dat er een duidelijke verklaring voor is. De aanhoudende pijn kan dan 'psychisch' zijn, maar dat is niet automatisch het geval.

Wat doet een neuroloog bij zenuwpijn? ›

Soms kiest de neuroloog ervoor om de zenuw te (laten) blokkeren door een injectie met een verdovingsmiddel in combinatie met een ontstekingsremmer vlakbij de zenuw. Langdurige zenuwpijn wordt tegenwoordig ook behandeld met elektrische zenuw- of ruggenmergstimulatie.

Is bewegen goed bij zenuwpijn? ›

Bij zenuwpijn helpen pijnstillers vaak minder goed. Andere medicijnen helpen wat beter tegen de pijn. Bewegen is goed, ook bij pijn. Wordt de pijn erger, stop dan.

Waarom blijft mijn pijn aanhouden? ›

Het is wetenschappelijk bewezen dat bij aanhoudende pijn, zoals je die ervaart, sprake is van een overgevoelig zenuwstelsel. Wat aanhoudende pijn zo kenmerkend maakt is dat, als gevolg van het overgevoelig zenuwstelsel, vaak een groter gebied pijnlijk is dan de oorspronkelijke plaats.

Videos

1. Kan je jezelf afleiden van pijn?
(Universiteit van Vlaanderen)
2. Stoppen met piekeren: de #1 tip om piekeren voor altijd te stoppen:
(Angst Overwinnen)
3. Diarree - Oorzaken en wat je er tegen kunt doen
(GezondheidspleinTV)
4. Hik - Hoe ontstaat het en hoe te stoppen?
(GezondheidspleinTV)
5. #LikeMe | Het is over [officiële clip]
(Ketnet)
6. 'Schamen voor ongesteldheid? Nergens voor nodig!'
(NOS Jeugdjournaal)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated: 24/08/2023

Views: 6017

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.